Hoofdkantoor RET (foto: RET)

Arthur Swaab nieuwe directeur Strategie en Ontwikkeling RET

Arthur Swaab is donderdag aangesteld als lid van het directieteam van RET dat verantwoordelijk is voor Strategie en Ontwikkeling. Hij werkt al langer bij de Rotterdamse stadsvervoerder, eerst als beleidsadviseur en projectleider en sinds 2020 als concessiemanager. Swaab volgt Youp Hamburger op, die de RET heeft verlaten voor een rol bij Chasse Executive Search.

Swaab kwam volgens algemeen directeur Maurice Unck als beste kandidaat naar voren na een uitgebreide sollicitatieprocedure, waarbij ook met een aantal externe kandidaten is gesproken. Unck is blij dat het uiteindelijk een interne kandidaat is geworden. “Arthur kent de RET van binnenuit en kan Youp’s taken naadloos overnemen. Met zijn ruime ervaring met concessiemanagement levert hij een waardevolle bijdrage aan het directieteam en kan hij de afdeling S&O verder brengen.”

Takenpakket verbreden

“Als concessiemanager werkte ik natuurlijk al nauw samen met S&O. Nu krijg ik de kans om mijn takenpakket te verbreden”, zegt Swaab over zijn nieuwe functie. “Naast de ambtelijke samenwerking met de MRDH ben ik straks ook verantwoordelijk voor de bestuurlijke contacten met wethouders en ambtenaren uit onze regio. Daarnaast vind ik het een uitdaging om het team verder te ontwikkelen.”

De afdeling S&O is sinds begin 2020 verantwoordelijk voor alle RET-brede strategische beleidsthema’s, zoals concessiemanagement, netwerkontwikkeling, duurzaamheid en innovatie. Swaab wil de komende tijd van de afdeling “echt een team maken”, omdat daar door de corona-uitbraak nog geen kans voor is geweest.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.