Valleilijn op station Amersfoort

Oplossen woningnood Gelderland vergt meer geld voor bereikbaarheid

Valleilijn op station Amersfoort

Met de bouw van alle benodigde woningen in Gelderland komt de bereikbaarheid in die provincie sterk onder druk te staan. Het provinciebestuur vreest voor overvolle bussen en treinen, files op de wegen en onveilige fietspaden als er geen extra investeringen in mobiliteit worden gedaan. Het provinciebestuur wil daarom tijdig afspraken maken met gemeenten en het Rijk over wie wat betaalt en onder welke voorwaarden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu OVPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de OV-sector. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees OVPro voor € 7,50 per maand.

START actieABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Oplossen woningnood Gelderland vergt meer geld voor bereikbaarheid”

Pat Rick|20.08.21|15:00

Buiten de randstad moet men de doorstroming bevorderen: de vergrijzende bevolking een kans geven om te wonen in hoogwaardige appartementen dicht bij OV-hubs, zodat jonge gezinnen hun grote huizen kunnen betrekken. Zo hoeft er niet bijgebouwd te worden op het platteland en maakt men gebruik van de woningvoorraad aldaar. Men moet het OV en de woningvoorraad steden versterken, liefst met energie-opleverende hoogbouw, en het OV in het platteland op peil houden. Is het meest ‘klimaat-proof’

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Oplossen woningnood Gelderland vergt meer geld voor bereikbaarheid | OVPro.nl
Valleilijn op station Amersfoort

Oplossen woningnood Gelderland vergt meer geld voor bereikbaarheid

Met de bouw van alle benodigde woningen in Gelderland komt de bereikbaarheid in die provincie sterk onder druk te staan. Het provinciebestuur vreest voor overvolle bussen en treinen, files op de wegen en onveilige fietspaden als er geen extra investeringen in mobiliteit worden gedaan. Het provinciebestuur wil daarom tijdig afspraken maken met gemeenten en het Rijk over wie wat betaalt en onder welke voorwaarden.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Oplossen woningnood Gelderland vergt meer geld voor bereikbaarheid”

Pat Rick|20.08.21|15:00

Buiten de randstad moet men de doorstroming bevorderen: de vergrijzende bevolking een kans geven om te wonen in hoogwaardige appartementen dicht bij OV-hubs, zodat jonge gezinnen hun grote huizen kunnen betrekken. Zo hoeft er niet bijgebouwd te worden op het platteland en maakt men gebruik van de woningvoorraad aldaar. Men moet het OV en de woningvoorraad steden versterken, liefst met energie-opleverende hoogbouw, en het OV in het platteland op peil houden. Is het meest ‘klimaat-proof’

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.