Rosalinde Hoorweg (foto OV-bureau GD)

Rosalinde Hoorweg nieuwe directeur OV-bureau Groningen Drenthe

Persbericht OV bureau GD

Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft een nieuwe directeur gevonden. Rosalinde Hoorweg neemt vanaf 1 januari 2022 het stokje over van Erwin Stoker, die de functie sinds deze vrijdag waarneemt.

De 49-jarige Hoorweg is nu nog bestuurssecretaris van het Instituut Mijnbouwschade Groningen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het OV-bureau moest op zoek naar een nieuwe directeur, omdat Wilko Mol per 1 oktober de overstap heeft gemaakt naar vervoerder EBS.

Grote opgave

Hoorweg start op het moment dat zich in het openbaar vervoer een langzaam herstel van de reizigersaantallen aftekent. “Samen met het team zet ik graag mijn schouders onder een veilig en betrouwbaar OV: de reiziger is (weer) van harte welkom in de bus”, zo kijkt ze vast vooruit op haar nieuwe functie.

Volgens Fleur Gräper-van Koolwijk, voorzitter van het OV-bureau, staat het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe voor een grote opgave naar de toekomst. “We willen de reizigers weer terug in het OV en doorbouwen zoals voor corona. Met Rosalinde Hoorweg gaan we die uitdaging graag aan.”

Lees ook: Wilko Mol volgt Wim Kurver op als EBS-directeur

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.