Pedro Peters

Pedro Peters stopt als voorzitter van OV-NL

Via Pedro, vrij te gebruiken

Pedro Peters neemt per 1 januari 2022 afscheid als voorzitter van branchevereniging OV-NL. Op die datum loopt zijn termijn af en hij heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor herbenoeming. Peters is sinds de oprichting in 2015 voorzitter van de branchevereniging.

OV-NL gaat de komende periode op zoek naar een nieuwe voorzitter. Tot die tijd neemt Qbuzz-directeur Gerrit Spijksma de taken van Peters waar. Hij vormt op dit moment samen met NS-topvrouw Marjan Rintel en Erik Beenen van HTM het dagelijks bestuur van de branchevereniging.

Gezamenlijk inzetten voor grote belangen

“Samen met mensen van alle OV-bedrijven heb ik aan een aantal onderwerpen kunnen werken zoals het boerkaverbod en recent natuurlijk de coronapandemie”, zo blikt Peters terug. Dit heb ik met veel plezier gedaan en ik heb gezien dat we als OV-sector erin slagen om ons gezamenlijk in te zetten voor grote belangen en met één mond te spreken op cruciale momenten. Ik dank iedereen voor de mooie samenwerking”.

Met de oprichting van OV-NL kreeg de OV-sector in 2015 na acht jaar weer een branchevereniging. In de beginjaren van de vereniging combineerde Peters zijn werkzaamheden als voorzitter met die van algemeen directeur bij stadsvervoerder RET, waar hij in 2017 na twaalf jaar stopte om met pensioen te gaan.

Lees ook: Pedro Peters blijft nog twee jaar voorzitter van OV-NL

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.