ANWB-CEO Marga de Jager benoemd als vicevoorzitter Mobiliteitsalliantie

Marga de Jager, CEO van de ANWB, volgt scheidend NS-directeur op als vicevoorzitter van de Mobiliteitsalliantie. Rintel vertrekt binnenkort naar KLM, waar ze president-directeur wordt.

Steven van Eijck, voorzitter Mobiliteitsalliantie, is blij met de benoeming van De Jager. “Marga heeft een lange staat van dienst binnen de ANWB en kent de mobiliteitsmarkt door en door. Ik ben vereerd dat zij deze belangrijke plek binnen de Mobiliteitsalliantie wil bekleden om met elkaar te bouwen aan een duurzaam en inclusief mobiliteitssysteem. De ANWB staat voor een brede visie op duurzame personenmobiliteit en is met bijna 5 miljoen leden dé vertegenwoordiger van de reiziger op de weg en het fietspad.”

ANWB en automotive sector

Marga de Jager is sinds april 2021 CEO van de ANWB. Ze begon haar loopbaan bij die organisatie in 2006 als directeur Zakelijke Markt. Ze gaf onder meer leiding aan de ANWB Alarmcentrale en werd vanaf 2014 statutair bestuurder met de portefeuille Merk en Leden. Voordat ze bij de ANWB startte, werkte ze tien jaar in de automotive sector.

De Jager ziet duurzame en inclusieve mobiliteit en bereikbaarheid als belangrijke thema’s voor de Mobiliteitsalliantie en wil zich in haar rol als vicevoorzitter daar voor gaan inzetten. De Mobiliteitsalliantie is een samenwerkingsverband van zo’n 25 partijen, waaronder alle grote OV-vervoerders, reizigersvereniging Rover en branchevereniging OV-NL.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.