80.000 woningen

Provincie en gemeente Utrecht steken miljoenen in OV voor woningbouw

De provincie en gemeente Utrecht steken samen 400 miljoen euro in nieuwe, snelle OV-verbindingen. Het openbaar vervoer is nodig om de komende acht jaar 80.000 woningen te kunnen bouwen. Hiermee willen de gezamenlijke overheden de woningcrisis aanpakken, laten zij woensdag in een gezamenlijke verklaring weten.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Provincie en gemeente Utrecht steken miljoenen in OV voor woningbouw”

Pat Rick|01.07.22|10:39

Met die 400 miljoen kan men precies 1 Uithoflijn bouwen, want Utrechten zijn zeer kosteninffectief geweest met OV (megabudget- en planningsoverschrijdingen). Papendorp is vooral een bedrijventerrein. Men zou binnenstedelijke hoogbouw moeten overwegen, zodat er minder vervoersbewegingen nodig zijn. Vraag een gerenommeerd ontwerper om een nieuwe wijk te maken met energie-leverende gebouwen of Bosco Verticale. Had gekund op terrein De Nieuwe Defensie of binnenhaven. Nu iets ander zoeken in de stad

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.