Positief herstel

Gwendoline Cazenave nieuwe CEO Eurostar Group

Foto: Eurostar Group

Gwendoline Cazenave treedt op 1 oktober aan als CEO van Eurostar Group en zal hiermee Jacques Damas opvolgen, die CEO werd van Eurostar in oktober 2020 en CEO van de holding Eurostar Group sinds de oprichting op 1 mei 2022.

“Wij hebben het volste vertrouwen in Gwendoline Cazenave om de onderneming te leiden en het positieve herstel voort te zetten dat door Jacques Damas werd ingezet”, Christophe Fanichet, CEO van SNCF Voyageurs en Alain Krakovitch, Directeur van TGV-Intercités en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Eurostar Group.

“Wij willen Jacques ook hartelijk danken voor zijn vastberaden inzet met al zijn teams. Hij leidde Eurostar met succes uit een ongekende situatie, waarin 95 procent van de activiteiten gedurende vijftien maanden werden stilgelegd en bracht het besluit van de aandeelhouders in praktijk door de nieuwe onderneming op haar ontwikkelingspad te brengen. We bedanken ook Bertrand Gosselin, CEO van Thalys sinds 2019, voor zijn werk om het bedrijf tijdens de crisis te leiden en voor zijn belangrijke bijdrage aan de verdere groei van het bedrijf.”

“Met haar ruime ervaring zal Gwendoline Cazenave Eurostar en Thalys verder succesvol samenbrengen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar duurzame mobiliteit door de ontwikkeling van het spoorvervoer in Europa te bevorderen. De ambitie is om binnen tien jaar dertig miljoen passagiers per jaar te vervoeren (ter referentie: negentien miljoen in 2019) onder één enkel merk, namelijk Eurostar. Deze alliantie is ook een krachtige hefboom om het herstel te versnellen van Eurostar en Thalys, die beide getroffen zijn door de gezondheidscrisis en reizigers het grootste internationale hogesnelheidsnetwerk in West-Europa te bieden.”

Twintig jaar ervaring

Met twintig jaar ervaring in de spoorwegsector zal Gwendoline Cazenave haar expertise, energie en visie inzetten om van Eurostar Group en het Europese hogesnelheidspoorverkeer een succes te maken voor haar klanten en werknemers.

Als partner bij managementconsultancy Oliver Wyman legde ze zich de afgelopen twee jaar toe op de Franse en Europese transport- en dienstenmarkten, met een bijzondere nadruk op strategie en transformatie in de spoorwegsector.

Voorheen was Gwendoline Cazenave leidinggevende bij SNCF waar zij diverse functies bekleedde, waaronder directeur van de TGV Atlantique, directeur financiën, strategie en juridische zaken van SNCF Voyages en diverse strategische en operationele functies bij TER, de regionale vervoerstak van SNCF.

Gwendoline heeft een aantal belangrijke niet-uitvoerende bestuursmandaten bekleed en is ook zeer betrokken bij diverse gendergelijkheid en milieu-initiatieven. Dit zijn twee gebieden die zij zal blijven stimuleren binnen Eurostar Group. Zij zal zich inzetten om voort te bouwen op de bestaande cultuur van kwaliteit en gastvrijheid, die Eurostar en Thalys delen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.