OV Expo '22

Erik Henneken is de nieuwe Sales Manager Openbaar Vervoer bij Van Hool

Erik Henneken nieuwe Sales Manager Openbaar Vervoer bij Van Hool Nederland. Foto: Van Hool

Van Hool, de Belgische constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen, meldt de indiensttreding van de heer Erik Henneken, als nieuwe Sales Manager Openbaar Vervoer bij Van Hool Nederland. Henneken is meteen aanwezig op de OV Expo ’22 in Houten om de nieuwe van Hool A12 batterij-elektrische bus voor te stellen.

“Erik heeft ruime commerciële ervaring in de toelevering aan de Nederlandse OV-markt. Zijn focus zal liggen op het uitbreiden van bestaande klantenprojecten en het creëren van nieuwe commerciële samenwerkingen met regionale overheden en mobiliteitsbedrijven”, meldt Van Hool.

De aanstelling van Erik valt samen met de lancering van de nieuwe Van Hool A-serie op de Nederlandse markt. De nieuwe A-serie van Van Hool bestaat uit een gamma stads/streekbussen die voorzien zijn van uitsluitend zero-emissie aandrijflijnen: batterij-elektrisch, brandstofcel (waterstof) en trolley.

Van Hool A-serie

De Van Hool A12 batterij-elektrische bus wordt door Henneken voor het eerst in Nederland gepresenteerd op de OV Expo op 6 oktober in Houten. “De opzet bij het ontwerp van het nieuwe A-gamma was een milieuvriendelijk (100% zero-emissie), comfortabel, veilig, tijdloos en duurzaam busaanbod te ontwerpen dat kan worden ingezet in het stads- en streekvervoer in Europa,” legde Filip Van Hool, CEO van Van Hool NV, uit.

“Hierbij wilden we een geïntegreerd nieuw gamma presenteren dat de hoge verwachtingen van de vervoersmaatschappijen, de chauffeurs en de passagiers kan inlossen. Het nieuwe binnen- en buitendesign, en de keuze voor de 3 verschillende aandrijflijnen, werden gekoppeld aan enerzijds de internationale ervaringen die we de voorbije decennia hebben opgebouwd, en anderzijds de uitdagingen waar de ov-bedrijven de komende jaren mee zullen geconfronteerd worden.”

De lancering van de Van Hool A12-batterij-elektrische bus op de Nederlandse markt zien? Registreer hier gratis voor de OV Expo in Houten. 

Lees ook:

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.