Bushalte EBS in Zoetermeer
Vervoersarmoede

Planbureau: ‘Het openbaar vervoer is voor veel mensen geen goed alternatief’

Bushalte EBS in Zoetermeer. Foto: ProMedia

Het openbaar vervoer en de fiets zijn voor miljoenen Nederlanders geen goed alternatief voor de auto. Dat blijkt uit een grondige bereikbaarheidsanalyse van het Planbureau voor de Leefomgeving dat vandaag uitkomt. “De aanrijdtijd van voorzieningen en werk is met de auto veel korter dan voor andere vervoerswijzen, zelfs in de spits.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Planbureau: ‘Het openbaar vervoer is voor veel mensen geen goed alternatief’ | OVPro.nl