Toegankelijkheid

Overheid trekt 1,5 miljoen euro uit voor stimulatie OV-ambassadeurs

OV-ambassadeur legt ouderen uit hoe te reizen met de trein. Foto: ANP/Marcel van den Bergh.

Gemeenten kunnen subsidie aanvragen voor het werven en opleiden van OV-ambassadeurs. Deze ambassadeurs zijn vrijwilligers die onder andere ouderen en mensen met een beperking wegwijs maken in het openbaar vervoer. Met de subsidie kunnen gemeenten ook lopende OV-ambassadeurprojecten uitbreiden. In totaal is 1,5 miljoen euro beschikbaar vanuit het Mobiliteitsfonds.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Overheid trekt 1,5 miljoen euro uit voor stimulatie OV-ambassadeurs | OVPro.nl