Uitdaging

Rob Mol nieuwe directeur VDL Bus & Coach Nederland

Rob Mol is per 1 februari de nieuwe directeur van VDL Bus & Coach. Foto: VDL.

Per 1 februari 2023 is Rob Mol (57) aangesteld als directeur van VDL Bus & Coach Nederland. In zijn nieuwe functie is Rob de opvolger van Ard Romers, die sinds december 2022 zijn carrière buiten VDL Bus & Coach voortzette.

“Ik kijk ontzettend uit naar het vervullen van mijn nieuwe functie in een dynamische OEM als VDL Bus & Coach”, zegt Rob Mol. “Bij mijn vorige werkgever heb ik me onder andere beziggehouden met vehicle lightweighting in de Europese voertuigenindustrie, zodoende ben ik bekend met de dynamiek van de internationale en Nederlandse busmarkt. Ik ga deze nieuwe uitdaging dan ook met veel passie aan en ben ervan overtuigd dat onze prachtige producten in combinatie met ontzorging van onze klanten de juiste basis vormen om onze Nederlandse marktpositie nog verder te versterken.”

Mol heeft 34 jaar werkervaring bij technologiebedrijf 3M. Bij dat bedrijf heeft hij verschillende functies vervuld. Zo is hij onder andere twee jaar managing director geweest van 3M in Ierland. “Hij brengt daardoor veel ervaring mee in zijn nieuwe rol bij VDL Bus & Coach Nederland”, schrijft VDL.

Fantastische en intensieve periode

De voorganger van Rob Mol werkte 31 jaar voor VDL en schrijft op LinkedIn dat hij aan de slag gaat bij Simac. “Ik heb deze week afscheid genomen van onze klanten, relaties en collega’s”, meldt Art Romers. “Ik kijk terug op een fantastische en intensieve periode waarin het landschap van mobiliteit in Nederland ingrijpend is veranderd.”

Naast een nieuwe algemene directeur, benoemde VDL onlangs ook een nieuwe commercieel directeur. Richard van den Dungen is sinds december werkzaam bij de busbouwer.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rob Mol nieuwe directeur VDL Bus & Coach Nederland | OVPro.nl
Uitdaging

Rob Mol nieuwe directeur VDL Bus & Coach Nederland

Rob Mol is per 1 februari de nieuwe directeur van VDL Bus & Coach. Foto: VDL.

Per 1 februari 2023 is Rob Mol (57) aangesteld als directeur van VDL Bus & Coach Nederland. In zijn nieuwe functie is Rob de opvolger van Ard Romers, die sinds december 2022 zijn carrière buiten VDL Bus & Coach voortzette.

“Ik kijk ontzettend uit naar het vervullen van mijn nieuwe functie in een dynamische OEM als VDL Bus & Coach”, zegt Rob Mol. “Bij mijn vorige werkgever heb ik me onder andere beziggehouden met vehicle lightweighting in de Europese voertuigenindustrie, zodoende ben ik bekend met de dynamiek van de internationale en Nederlandse busmarkt. Ik ga deze nieuwe uitdaging dan ook met veel passie aan en ben ervan overtuigd dat onze prachtige producten in combinatie met ontzorging van onze klanten de juiste basis vormen om onze Nederlandse marktpositie nog verder te versterken.”

Mol heeft 34 jaar werkervaring bij technologiebedrijf 3M. Bij dat bedrijf heeft hij verschillende functies vervuld. Zo is hij onder andere twee jaar managing director geweest van 3M in Ierland. “Hij brengt daardoor veel ervaring mee in zijn nieuwe rol bij VDL Bus & Coach Nederland”, schrijft VDL.

Fantastische en intensieve periode

De voorganger van Rob Mol werkte 31 jaar voor VDL en schrijft op LinkedIn dat hij aan de slag gaat bij Simac. “Ik heb deze week afscheid genomen van onze klanten, relaties en collega’s”, meldt Art Romers. “Ik kijk terug op een fantastische en intensieve periode waarin het landschap van mobiliteit in Nederland ingrijpend is veranderd.”

Naast een nieuwe algemene directeur, benoemde VDL onlangs ook een nieuwe commercieel directeur. Richard van den Dungen is sinds december werkzaam bij de busbouwer.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.