Provinciale Staten

Provincie Groningen geeft per inwoner het meeste uit aan openbaar vervoer

Treinstation Loppersum in de provincie Groningen. Foto: Flickr/Henk Binnendijk.

De provincies Groningen en Utrecht gaven in 2021 het meeste geld per inwoner uit aan openbaar vervoer. Groningen gaf gemiddeld 172 euro uit per inwoner, voor de provincie Utrecht lag dit bedrag op 132 euro. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Noord-Holland gaf met 32 euro per inwoner het minste uit aan het openbaar vervoer. Dit is volgens CBS goed te verklaren doordat de provincie Noord-Holland dichter bevolkt is.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Provincie Groningen geeft per inwoner het meeste uit aan openbaar vervoer | OVPro.nl
Provinciale Staten

Provincie Groningen geeft per inwoner het meeste uit aan openbaar vervoer

Treinstation Loppersum in de provincie Groningen. Foto: Flickr/Henk Binnendijk.

De provincies Groningen en Utrecht gaven in 2021 het meeste geld per inwoner uit aan openbaar vervoer. Groningen gaf gemiddeld 172 euro uit per inwoner, voor de provincie Utrecht lag dit bedrag op 132 euro. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Noord-Holland gaf met 32 euro per inwoner het minste uit aan het openbaar vervoer. Dit is volgens CBS goed te verklaren doordat de provincie Noord-Holland dichter bevolkt is.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.