’50 verbeterpunten ov-chipkaart’

De ChristenUnie heeft bijna vijftig verbeterpunten voor de ov-chipkaart. Zo moet de kaart goedkoper worden en bij voorkeur gratis.

Met name voor gezinnen is de aanschafprijs een hoge drempel omdat voor elk gezinslid een aparte kaart nodig is en deze bovendien maar vijf jaar geldig is, meldt de Volkskrant

‘Een gezin met twee kinderen is op deze manier 30 euro kwijtzonder dat er nog maar 1 kilometer met het ov is gereisd of zelfs saldo is geladen’, stelt Kamerlid Arie Slob. ‘Waarom kun je niet met je gezin korting krijgen, waarom heb ik bij de ene vervoerder wel korting en als ik overstap op de volgende geen? Het is nu nog geen prettig product. De feitelijke kostprijs van de anonieme ov-chipkaart is daarnaast slechts ongeveer 1 à 2 euro.

Groepskorting

Slob ziet ook wel wat in een groepskorting voor schoolklassen die met het openbaar vervoer musea of bibliotheken bezoeken. Daarnaast vindt de partij dat rijden op rekening mogelijk moet zijn.

De partij vindt ook dat het pasje een echte mobiliteitskaart moet worden, waar je mee kunt parkeren, fietsen stallen en kunt betalen voor de wc of versnaperingen.

Netwerk

Ook wil Slob ook dat het netwerk van verkooppunten wordt uitgebreid en vereenvoudigd. ‘In elk winkelcentrum en bij elk groot ov-knooppunt moet de anonieme ov-chipkaart verkrijgbaar zijn.”

Vanaf 3 november kan nergens in Nederland meer met een strippenkaart worden gereisd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

1 reactie op “’50 verbeterpunten ov-chipkaart’”

Cest-moi|30.01.12|22:20

Voorheen kocht ik een 3 sterren abonnement voor een rit van Zeewolde naar Ermelo, waarbij ik een overstap maakte tussen Connexion en Syntus.
Nu ik het 3 sterren abonnement op mijn Chipkaart heb geladen, wordt deze door Syntus niet geaccepteerd!!!! en moet ik dus per dag nog een zo. €4,00 bij chippen om in Ermelo te komen.
Voorheen dus nooit problemen, raar hoor datbij een nieuwe systeem niet alle vervoerder dezelfde regels kunnen hanteren.
Christen Unie zet ‘m op…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.