Opnieuw staking openbaar vervoer in december

In december volgt opnieuw een staking van het openbaar vervoer in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dit heeft Eric Vermeulen van de vakbond Abvakabo FNV afgelopen zondag aangekondigd op de stakingsmanifestatie van de openbaar vervoerbedrijven GVB en RET in Amsterdam, zo meldt RTL Nieuws.

Medewerkers van de HTM, RET en GVB hebben dit jaar al zes keer het werk neergelegd. Ze zijn het niet eens met de aangekondigde bezuinigingen en verplichte aanbesteding van stadsvervoer. De geplande bezuinigingen van 45 miljoen euro zouden volgens de vervoerbedrijven tussen de 3000 en 7500 banen gaan kosten.

Extra

De bedrijven krijgen de komende drie jaar 23 miljoen euro extra om de bezuinigingen geleidelijk door te voeren. Het openbaar aanbesteden van het openbaar vervoer moet voor een besparing van 120 miljoen euro zorgen.
Het is nog niet bekend of de staking net als zondag opnieuw 24 uur gaat duren of meerdere dagen in beslag zal nemen. Maandag voeren de vakbonden overleg.

Middel

Minister Schultz van Haegen roept de vervoerbedrijven op een ander middel te kiezen om hun genoegen kenbaar te naken. Ze vindt dat alleen de burger de dupe wordt van de staking.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.