Nieuwste OV-chipkaart gaat vaak kapot

De nieuwe ov-chipkaart gaat vaak kapot. Het gaat hierbij om ongeveer 2400 nieuwe kaarten. Voor abonnementhouders kan het tot 3 weken duren voordat zij een nieuwe kaart ontvangen.

Sinds 1 oktober zijn ongeveer 405.000 persoonlijke OV-chipkaarten geproduceerd, waarbij het probleem zich potentieel kan voordoen. Tot nu toe hebben ze bij Trans Link Systems 2.400 kaarten retour ontvangen waarvan is vastgesteld dat er sprake is van onzichtbare defecten.

Kopie

Door een kopie te maken van zowel de voor- als achterzijde van de persoonlijke OV-chipkaart en een uitdraai te maken van de producten op de kaart met het abonnement daarop leesbaar kunnen reizigers in combinatie met hun legitimatiebewijs tijdelijk toch reizen tot zij een nieuwe chipkaart hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.