‘OV-chipkaart moet van alle vervoersbedrijven worden’

Trans Link Systems (TLS), het bedrijf achter de OV-chipkaart, moet worden opgedoekt. De OV-chipkaart zou beter van alle vervoersbedrijven worden. Dat hebben vier openbaar vervoersbedrijven NS, RET, GVB en HTM in een brief aan minister Schultz laten weten. Bovendien eisen ze als aandeelhouders een slordige 164 miljoen euro terug van TLS.

Door TLS min of meer buiten spel te zetten hopen de vervoersbedrijven dat er een einde komt aan de regen van klachten omtrent de invoering en de werking van de chipkaart.

Instaptarief

Problemen die spelen zijn bijvoorbeeld het dubbele instaptarief en de invoering van een systeem waarbij reizigers maar een keer hoeven in en uit te checken tijdens een reis met meerdere vervoerders.

Wijzigen

De bedrijven willen de structuur van TLS op twee punten wijzigen. Besluiten over het beleid moeten voortaan worden genomen door de nog op te richten OV-autoriteit.

Deze OV-autoriteit was een van de aanbevelingen van de commssie-Meijdam. Hij is daarna belast met de oprichting van deze autoriteit. Schultz hoopt met hierdoor meer regie te krijgen over de ov-chipkaart, wat een langgekoesterde wens is van de Tweede Kamer.

Lees ook: Kamerdebat over OV-chipkaart

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.