Halte R-net bekroond met design award

De R-net halte in de Randstad is bekroond met een IF product design award in de categorie public design. De R-net halte is ontworpen voor het in december 2011 gelanceerde nieuwe hoogwaardig openbaar vervoer netwerk in de Randstad.

De productformule is gebaseerd op een scenario waarin in de toekomst verschillende vervoersmiddelen tot hetzelfde HOV-netwerk kunnen behoren: bus, tram, trein, metro en schip.

Netwerk

De hiervoor in aanmerking komende lijnen vormen samen een netwerk met de vier grote steden als knooppunten en met vertakkingen in verschillende richtingen. De R-net abri zal geplaatst worden binnen bestaande concessies en langs de regionale lijnen.

Comfort

De halte biedt meer comfort en beschutting aan reizigers en is door de opvallende rode hanenkam met het R-net logo goed herkenbaar. Uitgangspunt is dat reizigers direct kunnen zien dat ze met een halte van het nieuwe netwerk te maken hebben. Daarmee is er eenheid geschapen over de grenzen van verschillende gemeentes, wegbeheerders en reclame-exploitanten.

Abri

Het modulaire ontwerp maakt verschillende afmetingen en uitvoeringen mogelijk. In de diepste variant is ook een deel van de voorzijde gesloten met een glazen wand, waardoor meer beschutting wordt geboden.

Inmiddels zijn er al een kleine tweehonderd R-net abri’s geplaatst, onder anderen bij de haltes van het kerntraject van de Zuidtangent en de Zuidtak en in Almere en Haarlem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.