Website ov-chipkaart toegankelijker voor reiziger

De website voor de ov-chipkaart is sterk verbeterd en heeft daarmee het waarmerk Drempelvrij gehaald. Naast een nieuwe indeling, andere foto’s en eenvoudiger teksten is de website nu toegankelijker. Daarmee is het onafhankelijke waarmerk ‘Drempelvrij – Goed op weg’ behaald.

De website is hiermee toegankelijker geworden voor iedereen en met name voor bezoekers met een beperking of voor bijvoorbeeld voorleessoftware.

Kwaliteitsmerk

Het Waarmerk Drempelvrij is het kwaliteitsmerk voor goede websites. Eerst zijn de verbeteringen doorgevoerd op www.ov-chipkaart.nl. Daarna heeft de inspectie de website beoordeeld. De website voldoet nu aan 12 van de 16 eisen voor Drempelvrij, niveau 1.

Er wordt nu bijvoorbeeld uitleg gegeven bij de foto’s. De links op de site geven duidelijk aan waar de lezer naartoe gaat, zoals naar een nieuw browservenster of naar een pdf bestand. Daarnaast zijn de tabellen makkelijker te lezen.

Kleurenblind

Ook is bij de kleurstelling rekening gehouden met mensen die kleurenblind zijn. Hiermee heeft de website het logo ‘Drempelvrij – Goed op weg’ gekregen. Dit logo is oranje. Volgens de maker van de website zullen in de toekkomst nog meer verbeteringen worden doorgevoerd om het hoogst haalbare waarmerk (groen) van Dremnpelvrij te krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.