Bijna een miljoen ophaalacties OV-chipkaart in maand

Kaartbeheerder Trans link Systems stelt dat er in de afgelopen vier weken bijna een miljoen reisproducten zijn opgehaald. Dit komt voor een groot deel door de zogenaamde studentenpiek waarin nieuwe studenten hun reiskeuze op hun persoonlijke OV Chipkaart.

Bij de ruim 3700 ophaalautomaten zijn er in de periode van 15 augustus tot en met 16 september in totaal 950.000 abonnementen geactiveerd. Daarvan ging het in ongeveer 440.000 gevallen om studentenabonnementen. De studenten haalden zowel hun week- als weekendabonnement op.

Ophalen reisproduct eenvoudiger

Voor de student is het ophalen van zijn reisabonnement een stuk eenvoudiger geworden. Voorheen kreeg de student in een brief aangegeven op welk tijdstip hij zelf zijn OV-studentenkaart moest ophalen en bij welk postkantoor.

Nu kan hij op ieder moment terecht op alle stations, waar meerdere ophaalautomaten staan. Daarnaast kan hij zijn studentenreisproduct ophalen bij de tabakszaken of supermarkten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.