Lekkage, tunnelboor, Noord/Zuidlijn

Lek van tunnelboor van Noord/Zuidlijn gedicht

Het lek van de boorspoeling in station Vijzelgracht is dinsdagnacht gedicht. De aannemer gaat woensdag controleren of de afdichting stevig genoeg is. Het lek ontstond bij werkzaamheden van tunnelboor Victoria aan de metroverbinding Noord/Zuidlijn.

De lekkage is gestopt en de situatie in het station, op straat en bij de panden naast de plek van het lek is sinds maandagmiddag onveranderd en stabiel.

Effect lekkage

De aannemer gaat verder bekijken of de lekkage effect heeft gehad op de grond rond te tunnelboormachine. Dat gebeurt door de straat boven de boor met zware blokken te belasten en gelijktijdig metingen uit te voeren. Zo kan worden bepaald of er grond is weggespoeld, waardoor een holte is ontstaan.

Boormanager Paul Janssen: “Na twee intensieve en spannende dagen zijn we er in geslaagd om het lek te dichten. Dat is een hele belangrijke eerste stap om het boorproces weer op de rails te krijgen, maar vooral een enorme opluchting. Dit geldt voor ons, maar nog meer voor de bewoners en ondernemers rond station Vijzelgracht.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lek van tunnelboor van Noord/Zuidlijn gedicht | OVPro.nl
Lekkage, tunnelboor, Noord/Zuidlijn

Lek van tunnelboor van Noord/Zuidlijn gedicht

Het lek van de boorspoeling in station Vijzelgracht is dinsdagnacht gedicht. De aannemer gaat woensdag controleren of de afdichting stevig genoeg is. Het lek ontstond bij werkzaamheden van tunnelboor Victoria aan de metroverbinding Noord/Zuidlijn.

De lekkage is gestopt en de situatie in het station, op straat en bij de panden naast de plek van het lek is sinds maandagmiddag onveranderd en stabiel.

Effect lekkage

De aannemer gaat verder bekijken of de lekkage effect heeft gehad op de grond rond te tunnelboormachine. Dat gebeurt door de straat boven de boor met zware blokken te belasten en gelijktijdig metingen uit te voeren. Zo kan worden bepaald of er grond is weggespoeld, waardoor een holte is ontstaan.

Boormanager Paul Janssen: “Na twee intensieve en spannende dagen zijn we er in geslaagd om het lek te dichten. Dat is een hele belangrijke eerste stap om het boorproces weer op de rails te krijgen, maar vooral een enorme opluchting. Dit geldt voor ons, maar nog meer voor de bewoners en ondernemers rond station Vijzelgracht.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.