metrolijn, Toulouse

Arcadis maakt ontwerp voor uitbreiding metrolijn Toulouse

Arcadis heeft een opdracht binnengehaald om ingenieursdiensten, inkoop, en constructiemanagementdiensten te leveren voor de uitbreiding van de B-metrolijn in het Franse Toulouse. De opdracht is ter waarde van 8,2 miljoen euro. Het bedrijf breidt de metrolijn met 5 kilometer uit.

Van de uitbreiding wordt 4,5 kilometer verhoogd op bruggen. Daarnaast komen er vijf nieuwe stations en kunstwerken die ook verhoogd worden gebouwd.  Arcadis verzorgd hiervoor de ontwerpen.

Transportontwikkeling

Het project is onderdeel van het plan voor transportontwikkeling van de regio Toulouse, waarbij het metronetwerk van twee lijnen wordt uitgebreid naar het zuiden en twee grote industriële zones. De kostenraming voor het totale project is 168 euro met uitzondering van materialen en apparatuur.

Arcadis doet onderzoek naar bruggen, tunnels, grondmechanica, openbare wegen en mobiliteit. Het bedrijf gaat zich verder bezighouden met het beheer van de aansluiting met het transportsysteem. Ook kijkt Arcadis hoe het project aan de milieu-eisen kan voldoen.

Arcadis

Arcadis is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs-en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. Het bedrijf heeft 21.000 werknemers en een omzet van 2,4 miljard euro.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arcadis maakt ontwerp voor uitbreiding metrolijn Toulouse | OVPro.nl
metrolijn, Toulouse

Arcadis maakt ontwerp voor uitbreiding metrolijn Toulouse

Arcadis heeft een opdracht binnengehaald om ingenieursdiensten, inkoop, en constructiemanagementdiensten te leveren voor de uitbreiding van de B-metrolijn in het Franse Toulouse. De opdracht is ter waarde van 8,2 miljoen euro. Het bedrijf breidt de metrolijn met 5 kilometer uit.

Van de uitbreiding wordt 4,5 kilometer verhoogd op bruggen. Daarnaast komen er vijf nieuwe stations en kunstwerken die ook verhoogd worden gebouwd.  Arcadis verzorgd hiervoor de ontwerpen.

Transportontwikkeling

Het project is onderdeel van het plan voor transportontwikkeling van de regio Toulouse, waarbij het metronetwerk van twee lijnen wordt uitgebreid naar het zuiden en twee grote industriële zones. De kostenraming voor het totale project is 168 euro met uitzondering van materialen en apparatuur.

Arcadis doet onderzoek naar bruggen, tunnels, grondmechanica, openbare wegen en mobiliteit. Het bedrijf gaat zich verder bezighouden met het beheer van de aansluiting met het transportsysteem. Ook kijkt Arcadis hoe het project aan de milieu-eisen kan voldoen.

Arcadis

Arcadis is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs-en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. Het bedrijf heeft 21.000 werknemers en een omzet van 2,4 miljard euro.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.