RET, metro

Metrolijn Rotterdam weer geopend na vallend beton

Metrolijn Kralingse Zoom in Rotterdam is op woensdag 23 januari weer geopend nadat het gesloten werd vanwege gevallen betonbrokken. Het metroverkeer werd maandag gestremd nadat er in het station betonbrokken op het spoor vielen. Daarbij vielen geen gewonden.

Het beton is afkomstig van bouwwerkzaamheden in een parkeergarage bij het metrostation. Omdat de kans bestond dat er opnieuw betonbrokken zouden vallen, werd het metrostation gesloten. Toen het gevaar was geweken door werkzaamheden van de aannemer en de RET, kon het station weer worden geopend. Hoe de stukken beton konden vallen, is nog onbekend.

Grote verstoring

Volgens de RET gaat het om een grote verstoring van het metroverkeer die tot grote vertragingen leidt. De vervoerder adviseert haar reizigers om te kiezen voor alternatief vervoer. 

Metro’s op de lijnen A, B en C kunnen niet rijden tussen metrostation Capelsebrug en Voorschoterlaan. Metrolijn C rijdt vanaf metrostation Blaak tot metrostation de Akkers in beide richtingen.

Er zijn pendelbussen ingezet tussen metrostation Binnenhof en Graskruid. Reizigers uit de omgeving Zevenkamp en Ommoord kunnen tussen Rotterdam Centraal en station Alexander gratis reizen met de trein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.