RET, metro

RET krijgt internationale award voor reisinformatie-applicatie

Stadsvervoerder RET heeft een internationale prijs ontvangen voor de toepassing van een applicatie voor reisinformatie. De applicatie RIVER maakt het mogelijk om reisinformatie geautomatiseerd via diverse kanalen te verspreiden. Voorheen gebeurde dit nog grotendeels handmatig. Het systeem is ontwikkeld door IT-dienstverlener COOLProfs die ook voor het beheer zorgt.De RET informeert reizigers en RET-medewerkers via 19 verschillende kanalen over incidenten, omleidingen en vertragingen. Dat doet de vervoerder onder meer via de eigen website, 9292 en dynamische informatie bij haltes en voertuigen.

Tot voor kort werd dit nog grotendeels handmatig gedaan via allerlei systemen.

Automatisering

Met het systeem RIVER is dit proces verregaand geautomatiseerd en kunnen medewerkers van RET alle informatiekanalen binnen twee minuten bedienen. Ter vergelijking, in het verleden duurde dit nog twintig minuten.

RET ontving de prijs voor het succesvol toepassen van de Agile-methode bij de ontwikkeling van de applicatie voor reizigersinformatie. OutSystems, de leverancier van het gelijknamige Agile Platform, kent de Agility Awards sinds 2009 toe aan organisaties en teams die bij projecten voor applicatie-ontwikkeling de Agile-methodologie op een interactieve en gebruikersgerichte manier hebben toegepast.

Toegevoegde waarde

De awards worden uitgereikt aan projecten die daadwerkelijk toegevoegde waarde opleveren voor bedrijven. Mike Jones, VP Marketing bij OutSystems: “Bij RET hebben ze de kwaliteit van de reizigersinformatie kunnen verbeteren en tevens een forse efficiency-verbetering weten te realiseren.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RET krijgt internationale award voor reisinformatie-applicatie | OVPro.nl
RET, metro

RET krijgt internationale award voor reisinformatie-applicatie

Stadsvervoerder RET heeft een internationale prijs ontvangen voor de toepassing van een applicatie voor reisinformatie. De applicatie RIVER maakt het mogelijk om reisinformatie geautomatiseerd via diverse kanalen te verspreiden. Voorheen gebeurde dit nog grotendeels handmatig. Het systeem is ontwikkeld door IT-dienstverlener COOLProfs die ook voor het beheer zorgt.De RET informeert reizigers en RET-medewerkers via 19 verschillende kanalen over incidenten, omleidingen en vertragingen. Dat doet de vervoerder onder meer via de eigen website, 9292 en dynamische informatie bij haltes en voertuigen.

Tot voor kort werd dit nog grotendeels handmatig gedaan via allerlei systemen.

Automatisering

Met het systeem RIVER is dit proces verregaand geautomatiseerd en kunnen medewerkers van RET alle informatiekanalen binnen twee minuten bedienen. Ter vergelijking, in het verleden duurde dit nog twintig minuten.

RET ontving de prijs voor het succesvol toepassen van de Agile-methode bij de ontwikkeling van de applicatie voor reizigersinformatie. OutSystems, de leverancier van het gelijknamige Agile Platform, kent de Agility Awards sinds 2009 toe aan organisaties en teams die bij projecten voor applicatie-ontwikkeling de Agile-methodologie op een interactieve en gebruikersgerichte manier hebben toegepast.

Toegevoegde waarde

De awards worden uitgereikt aan projecten die daadwerkelijk toegevoegde waarde opleveren voor bedrijven. Mike Jones, VP Marketing bij OutSystems: “Bij RET hebben ze de kwaliteit van de reizigersinformatie kunnen verbeteren en tevens een forse efficiency-verbetering weten te realiseren.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.