Machinist, trein, storm

Openbaar vervoer getroffen door zuidwesterstorm

Machinist, trein, storm

Het trein-, tram-, en busverkeer in Nederland is maandag ontregeld vanwege de schade die de zuidwesterstorm heeft aangericht. Bij Warmond raakte een trein beschadigd door een omgevallen boom. Deze boom verbrijzelde de voorruit van het voertuig. In diverse plaatsen liggen bomen en takken op het spoor en op bovenleidingen. ProRail heeft storingsdiensten ingezet en houdt extra locomotieven achter de hand. NS zet extra personeel in om reizigers zo goed mogelijk te informeren in de treinen en op de stations.

Het treinverkeer van en naar Amsterdam en in Noord-Holland is volledig stilgelegd door alle problemen op het spoor. GVB heeft ook het tramverkeer platgelegd. Ook rijden er geen treinen vanaf Zwolle naar het noorden en in de provincies Groningen en Friesland. De vele bomen op het spoor en voorwerpen in de bovenleiding zorgen voor veel overlast.

Aangepaste dienstregeling

NS rijdt maandag vanwege de zuidwesterstorm een aangepaste dienstregeling. Op veel trajecten zal elk half uur een trein rijden, in plaats van elk kwartier.

Ook de Thalys-treinen hebben hinder van de storm. Ze kunnen wel rijden tot Rotterdam, maar niet over de hogesnelheidslijn. Thalys adviseert reizigers die niet per se met de hogesnelheidstrein hoeven om de komende uren af te zien van hun reis. Vervoersmaatschappij Arriva heeft ook het busverkeer in Friesland stilgelegd.

Weeralarm

KNMI heeft het hoogste weeralarm afgegeven voor extreem weer in het westen, midden en noorden van het land. In Amsterdam is een vrouw op de Herengracht overleden doordat zij werd geraakt door een omvallende boom. Een man werd daarbij ook geraakt. Hij is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Openbaar vervoer getroffen door zuidwesterstorm | OVPro.nl
Machinist, trein, storm

Openbaar vervoer getroffen door zuidwesterstorm

Het trein-, tram-, en busverkeer in Nederland is maandag ontregeld vanwege de schade die de zuidwesterstorm heeft aangericht. Bij Warmond raakte een trein beschadigd door een omgevallen boom. Deze boom verbrijzelde de voorruit van het voertuig. In diverse plaatsen liggen bomen en takken op het spoor en op bovenleidingen. ProRail heeft storingsdiensten ingezet en houdt extra locomotieven achter de hand. NS zet extra personeel in om reizigers zo goed mogelijk te informeren in de treinen en op de stations.

Het treinverkeer van en naar Amsterdam en in Noord-Holland is volledig stilgelegd door alle problemen op het spoor. GVB heeft ook het tramverkeer platgelegd. Ook rijden er geen treinen vanaf Zwolle naar het noorden en in de provincies Groningen en Friesland. De vele bomen op het spoor en voorwerpen in de bovenleiding zorgen voor veel overlast.

Aangepaste dienstregeling

NS rijdt maandag vanwege de zuidwesterstorm een aangepaste dienstregeling. Op veel trajecten zal elk half uur een trein rijden, in plaats van elk kwartier.

Ook de Thalys-treinen hebben hinder van de storm. Ze kunnen wel rijden tot Rotterdam, maar niet over de hogesnelheidslijn. Thalys adviseert reizigers die niet per se met de hogesnelheidstrein hoeven om de komende uren af te zien van hun reis. Vervoersmaatschappij Arriva heeft ook het busverkeer in Friesland stilgelegd.

Weeralarm

KNMI heeft het hoogste weeralarm afgegeven voor extreem weer in het westen, midden en noorden van het land. In Amsterdam is een vrouw op de Herengracht overleden doordat zij werd geraakt door een omvallende boom. Een man werd daarbij ook geraakt. Hij is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.