ret_tram

Reizigers RET kunnen sparen met OV-chipkaart

ret_tram

Reizigers van de RET zijn maandag gestart met een proef waarbij ze met de OV-chipkaart sparen voor kortingen. Als de testperiode succesvol is afgerond, dan kunnen alle reizigers van de RET vanaf januari 2014 deelnemen. Het spaarprogramma gaat onder de naam OVMiles en is vergelijkbaar met de Air Miles. Hoe meer kilometers een reiziger reist, hoe meer Miles hij spaart.

De RET was het eerste vervoersbedrijf in Nederland dat de OV-chipkaart introduceerde en is toe aan een nieuwe fase. Directeur Pedro Peters van RET: “Wij hebben altijd gezegd dat we met de chipkaart meer mogelijkheden gingen bieden voor de klanten. Nu zijn we zo ver dat we onze klanten een, voor het OV, uniek aanbod kunnen doen met OVMiles.”

Rotterdamse bedrijven

Met OVMiles kunnen OV-chipkaart gebruikers naast het gemak van de kaart ook sparen voor leuke kortingen en extra’s. RET werkt in het loyaliteitsprogramma samen met 21 Rotterdamse bedrijven zoals Blijdorp, Euromast, Feyenoord, Hotel New York, SS Rotterdam, Spido en museum Boymans van Beuningen. OVMiles is een nieuwe toepassing op de OV-chipkaart, ontwikkeld door RET met de medewerking van en gecertificeerd en getoetst door Trans Link Systems (TLS).

Klanten van de RET kunnen gratis meedoen aan OVMiles.Via de OV-chipkaart staat iedere gereisde kilometer automatisch voor een gespaarde Mile. Deze Miles kunnen via de speciale site OVmiles.nl of direct bij een deelnemend bedrijf worden gebruikt voor korting of extra’s zoals een cadeautje of een exclusieve rondleiding.

Diensten OV-chipkaart

Daarnaast worden reizigers die gekozen hebben voor een reis met het OV naar de OVMiles-partners regelmatig met een extraatje beloond. RET en deelnemende bedrijven organiseren speciale aanbiedingen en winacties, via website en mailings. Iedere deelnemende klant kan via een eigen account Miles besteden en bijhouden hoeveel Miles gespaard zijn.

De RET wil reizigers met de aanvullende diensten van de OV-chipkaart meer service bieden. Eerder dit jaar was dat reizen op rekening voor bedrijven en recent ook de Scholenkaart waarmee scholen de reiskosten na afloop per factuur kunnen betalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.