Ingang, metro, Stationsplein Amsterdam, Noord/Zuidlijn

Nieuwe metrotoegang Stationsplein Amsterdam geopend

Reizigers kunnen sinds maandag gebruikmaken van de eerste nieuwe metrotoegang op het Stationsplein, voor Amsterdam Centraal. Dagelijks zullen duizenden reizigers de trap en de moderne rolpaden gebruiken om de onderliggende metrohal te bereiken. In de toekomst is de toegang, via de metrohal, ook een verbinding naar de Noord/Zuidlijn.

De nieuwe toegang op het Stationsplein geeft een indruk hoe de toekomstige Noord/Zuidlijn-stations eruit komen te zien. Bezoekers kunnen zien welke materialen er voor de vloeren, wanden en plafonds worden gebruikt.

Bouw

Er wordt dit jaar druk doorgebouwd aan het Stationsplein. Nog voor de zomervakantie ondergaat de westelijke toegang eenzelfde metamorfose en voor het einde van het jaar wordt ook de toegang aan de kant van het Damrak onder handen genomen.

Bouwers en ervaringsdeskundigen hebben de afgelopen dagen de trappen, vloeren en rolpaden van de nieuwe toegang aan een grondige inspectie onderworpen, intensief getest en goedgekeurd. Reizigers mogen de ruimte vanaf maandag betreden.

Werkzaamheden

De toegang is nog niet helemaal af, maar kan uiteraard veilig worden gebruikt. De komende tijd werken we nog aan de aanleg van trapleuningen en glaspanelen, beide met ingebouwde LED-verlichting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.