Noord/Zuidlijn, Dag van de Bouw, foto: Wiep van Apeldoorn

Noord/Zuidlijn grootste trekker tijdens Dag van de Bouw

De metroverbinding Noord/Zuidlijn in Amsterdam is afgelopen weekend de grootste trekker geweest tijdens de Dag van de Bouw. Maar liefst 19.000 mensen bezochten het bouwproject. Aangezien het dit jaar waarschijnlijk de laatste keer is dat een tunnelwandeling onder Amsterdam mogelijk is, werden er drie wandelingen door de tunnels en stations van de Noord/Zuidlijn georganiseerd. In totaal trok de Dag van de Bouw 125.000 bezoekers op diverse bouwlocaties in heel Nederland.

Ook een populair project tijdens de Dag van de Bouw was Avenue2 Maastricht waar ongeveer 12.000 bezoekers op af kwamen. Avenue2 is een projectorganisatie, bestaande uit Strukton en Ballast Nedam. Deze organisatie is in het leven geroepen om de integrale gebiedsontwikkeling rondom de A2 in Maastricht te realiseren.

Spoorprojecten

Spoorzone Delft werd met 7.500 bezoekers ook druk bezocht. Dwars door het centrum van Delft wordt er onder de grond een nieuwe spoortunnel van 2,3 kilometer lang gebouwd met een ondergronds station en fietsenstalling voor 5000 fietsen. Andere spoorprojecten die tijdens de Dag van de Bouw te bekijken waren zijn de nieuwe stations die op dit moment worden gebouwd in Arnhem en Breda, OV SAAL en de ‘ontvlechting’ van de sporen rondom Utrecht Centraal.

“Vandaag is een dag om trots te zijn op wat de Nederlandse bouw allemaal kan en presteert”, zei minister-president Rutte zaterdagochtend bij de opening van de negende Dag van de Bouw. “Wat is het goed dat er voor de bouwsector weer licht gloort aan het einde van de tunnel. De laatste jaren waren zwaar. Het lijkt erop dat we het dieptepunt zijn gepasseerd en dat de sector vanaf nu ook weer kan gaan bouwen”, aldus de premier. Rutte was aanwezig bij de nieuwbouw van zorgappartementen in het centrum van Middelburg.

Bezoekers

Met 125.000 bezoekers trok de Dag van de Bouw evenveel bezoekers als vorig jaar. Het aantal bezoekers gemiddeld per project is wel gestegen, omdat er vorig jaar 55 projecten meer open waren. Gemiddeld kwamen er nu per project 715 bezoekers, tegenover 539 vorig jaar. In totaal waren er 175 bouwplaatsen open voor publiek.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.