Metro, Metropolis, M5, GVB

Nieuw college Amsterdam wil metronetwerk uitbreiden

Het Amsterdamse college gaat onderzoeken of de metroverbinding Noord/Zuidlijn verlengd kan worden richting Amstelveen en Schiphol. Ook kijkt het college of er een nieuwe metroverbinding kan komen tussen Amsterdam Sloterdijk en het Centraal Station, eventueel via Amsterdam Noord. Dat staat in het coalitieakkoord 2014-2018 dat is gesloten door de fracties van D66, VVD en SP.

“Amsterdam wordt meer een 24-uursstad”, zo schrijft het college. De coalitie gaat daarom samen met het GVB onderzoeken het nachtelijk openbaar vervoer, met name rond evenementen, kan worden uitgebreid. Het college wil dat het OV in 2026 helemaal uitstootvrij is.

Parkeren

Verder komen er extra P&R-plekken in en rond de stad. Daar kan tegen een sterk gereduceerd tarief worden geparkeerd. Reizigers kunnen vanuit daar met het openbaar vervoer of een fiets doorreizen naar andere delen van de stad. Bekijk hier de details van het coalitieakkoord.

Lees ook:

Werk onderhoudsmonteurs GVB verandert met komst Metropolis-metro

Auteur: Marieke van Gompel

3 reacties op “Nieuw college Amsterdam wil metronetwerk uitbreiden”

Ab Vlasman|12.06.14|15:52

Dat gaat weer een miljarden verslindend project worden. De Noord-Zuid lijn had ook al in 2012 in gebruik genomen moeten worden en voor heel veel minder geld dan dat het uiteindelijk wordt. Stoppen met die onzin.

Chris Dingsté|14.06.14|16:17

Het is geen onzin, de Noord-Zuidlijn heeft alleen veel onvoorziene tegenslagen gehad waardoor het zo duur is geworden!

Eduard de Jong|17.06.14|12:10

Geldverslindend en megalomaan voor honderden miljoenen euro’s. En net als de Noord/Zuidlijn verkeerskundig geheel overbodig. Kijk naar Zurich, Edinburgh, Lyon, Toulouse, Parijs Orly waar een snelle tram de luchthaven met de stad verbindt tegen een fractie van de kosten van een metro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuw college Amsterdam wil metronetwerk uitbreiden | OVPro.nl
Metro, Metropolis, M5, GVB

Nieuw college Amsterdam wil metronetwerk uitbreiden

Het Amsterdamse college gaat onderzoeken of de metroverbinding Noord/Zuidlijn verlengd kan worden richting Amstelveen en Schiphol. Ook kijkt het college of er een nieuwe metroverbinding kan komen tussen Amsterdam Sloterdijk en het Centraal Station, eventueel via Amsterdam Noord. Dat staat in het coalitieakkoord 2014-2018 dat is gesloten door de fracties van D66, VVD en SP.

“Amsterdam wordt meer een 24-uursstad”, zo schrijft het college. De coalitie gaat daarom samen met het GVB onderzoeken het nachtelijk openbaar vervoer, met name rond evenementen, kan worden uitgebreid. Het college wil dat het OV in 2026 helemaal uitstootvrij is.

Parkeren

Verder komen er extra P&R-plekken in en rond de stad. Daar kan tegen een sterk gereduceerd tarief worden geparkeerd. Reizigers kunnen vanuit daar met het openbaar vervoer of een fiets doorreizen naar andere delen van de stad. Bekijk hier de details van het coalitieakkoord.

Lees ook:

Werk onderhoudsmonteurs GVB verandert met komst Metropolis-metro

Auteur: Marieke van Gompel

3 reacties op “Nieuw college Amsterdam wil metronetwerk uitbreiden”

Ab Vlasman|12.06.14|15:52

Dat gaat weer een miljarden verslindend project worden. De Noord-Zuid lijn had ook al in 2012 in gebruik genomen moeten worden en voor heel veel minder geld dan dat het uiteindelijk wordt. Stoppen met die onzin.

Chris Dingsté|14.06.14|16:17

Het is geen onzin, de Noord-Zuidlijn heeft alleen veel onvoorziene tegenslagen gehad waardoor het zo duur is geworden!

Eduard de Jong|17.06.14|12:10

Geldverslindend en megalomaan voor honderden miljoenen euro’s. En net als de Noord/Zuidlijn verkeerskundig geheel overbodig. Kijk naar Zurich, Edinburgh, Lyon, Toulouse, Parijs Orly waar een snelle tram de luchthaven met de stad verbindt tegen een fractie van de kosten van een metro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.