FLEXITY, Rotterdam, RET, Bombardier

RET schaft zes nieuwe metro’s aan voor metrolijn E

RET koopt donderdag zes nieuwe metro’s die worden ingezet op metrolijn E. Met de aanschaf van de nieuwe metro’s kan RET de frequentie op de lijn verhogen. Dit is nodig omdat de hoeveelheid dagelijkse reizigers op metrolijn E sinds 2006 erg is gestegen. 

De nieuwe metro’s worden geleverd door treinbouwer Bombardier. Het koopcontract voor de zes nieuwe metro’s heeft een waarde van 31 miljoen euro. Bombardier verwacht de nieuwe Bombardier Flexity Swift Light Rail Vehicles in 2017 te kunnen leveren.

Metrolijn E

Er rijden al 22 metro’s op metrolijn E, die ook gebouwd zijn door Bombardier. Dit is niet langer voldoende omdat het aantal reizigers op deze lijn in de laatste jaren erg is gegroeid. In 2006 maakten 10.000 reizigers per dag gebruik van metrolijn E, maar tegenwoordig reizen er dagelijks 39.000 reizigers met deze metrolijn.

Metrolijn E of de RandstadRail is een lightrailverbinding tussen Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. Lightrail is een tussenvorm van tram, trein en metro, waarbij de voertuigen zowel op het treinspoor als op het metro- of tramnet kunnen rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.