Botsing tussen treinen van NS en Arriva in Limburg

Twee treinen zijn vrijdag op lage snelheid tegen elkaar gebotst nabij het station in Maastricht. Hierbij zijn geen gewonden gevallen, laat de brandweer weten. Wel reden er geen treinen tussen Maastricht en Sittard en tussen Maastricht en Valkenburg. Arriva zette hier bussen in. 

Het ging hier om een trein van Arriva en een trein van NS. In de trein van NS zaten geen passagiers, maar in de trein van Arriva wel. Deze passagiers zijn allemaal in orde en worden met een andere trein naar de plaats van bestemming gebracht.

Onderzoek

Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, was het treinverkeer rondom Maastricht flink verstoord. De oorzaak is nog onbekend, maar ProRail is bezig met een onderzoek naar het incident. Het ongeval vond plaats bij het rangeerterrein van station Maastricht, ter hoogte van Maastricht Noord.

Vrijdagochtend botste ook een goederentrein op het rangeerterrein van de Maasvlakte bij Rotterdam op enkele stilstaande goederenwagons. Dit zorgde ervoor dat er bij de rijdende trein 3 wagons uit de rails en ontspoorde er drie stilstaande goederenwagons. Hierdoor werd schade veroorzaakt aan het spoor, maar ook verder viel de hinder mee. Het reizigersvervoer heeft er niets van gemerkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.