Metroverkeer in Amsterdam plat door storing

Het metroverkeer in Amsterdam lag maandag enkele uren plat vanwege een storing aan het verkeersleidingsysteem. Het ging hier om de lijnen 50, 51, 53 en 54. Door de storing aan het verkeersleidingssysteem konden seinen en wissels niet meer worden bediend. Dit meldt de stadsvervoerder GVB. 

De storing werd ontdekt op maandag om 14.30 uur en hierna werd er door de vervoerder hard gewerkt aan een oplossing voor dit probleem. Het duurde enkele uren voordat de storing was verholpen. Een woordvoerster liet aan de Volkskrant weten dat de storing niets te maken had met de testrit op de Noord/Zuidlijn.

Gestrande metro’s

Op het moment dat de storing duidelijk werd, konden alle metro’s nog doorrijden naar het eerstvolgende station, waar reizigers werden verzocht om uit te stappen. Alleen de metro tussen de Van der Madeweg en Duivendrecht heeft een tijdje stilgestaan. Hierna kon de metro verder rijden naar Duivendrecht, waar de passagiers konden uitstappen. GVB zelf adviseerde reizigers om zo veel als mogelijk gebruik te maken van NS-treinen, bussen en trams.

De Amsterdamse vervoerder heeft maandag meerdere problemen ervaren met het vervoer. Lokale omroep AT5 meldde dat er in de ochtend meerdere bussen vertraagd worden, door een tekort aan personeel. Er is volgens de vervoerder deels sprake van een structureel probleem, waardoor er nu ook nieuwe mensen worden geworven, maar de vertragingen van vanochtend werden ook veroorzaakt vanwege een flink aantal ziekmeldingen.

Trams

Daar bovenop kwamen ook enkele problemen met de trams van GVB. Zo werkten de problemen met het verkeersleidingsysteem door naar het tramnetwerk en zorgden hier voor vertraagde trams, terwijl twee andere lijnen te maken kregen met een technisch defect. Ook zorgde een aanrijding voor een verstoring van verschillende tramlijnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.