Metro, Metropolis, M5, GVB

GVB doet aangifte tegen ‘metrosurfer’ in Amsterdam

Metro, Metropolis, M5, GVB

De Amsterdamse vervoerder GVB gaat aangifte doen tegen een man die vorige week werd gefilmd terwijl hij plat op zijn buik ligt op een metrostel. Het is nog niet zeker of de ‘metrosurfer’ werkelijk op het dak van de metro heeft meegelift, maar de vervoerder wil niet wachten tot die informatie bekend is. De surfer werd gefilmd door een voorbijganger bij het metrostation Van der Madeweg.

De Amsterdamse vervoerder zegt tegen AT5 erg geschrokken te zijn van de gebeurtenissen en wil ook benadrukken dat het zeer gevaarlijk is. “We nemen dit heel hoog op’, aldus de vervoerder. “Deze persoon kan er tijdens het rijden zomaar vanaf gezogen worden; dit is echt krankzinnig.”

Aangifte

Vandaar dat de vervoerder sowieso aangifte doet en niet wacht tot meer informatie bekend is geworden. De persoon die het filmpje heeft gemaakt, liet al eerder weten niet te hebben gezien of de surfer voor het vertrekken van de metro van het dak is afgesprongen. GVB heeft de beveiligingsbeelden van de metro veiliggesteld en wordt de zaak nog verder onderzocht.

Zover bekend is het voor GVB de eerste keer dat een surfer probeert op het dak van een voertuig mee te liften, maar bij andere vervoerders en in het buitenland is dit al vaker gebeurd. “We kennen het van de NS en vergelijkbare filmpjes uit het buitenland”, aldus GVB. “Laat het alsjeblieft geen trend worden.” Vorig jaar sprongen twee vloggers op een dieseltrein van Veolia en reisden zo een stuk mee op de Maaslijn. Zij plaatsten de video zelf op YouTube, waarna Veolia aangifte deed.

Bekijk het filmpje op de site van AT5

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.