Directeur Pedro Peters van de RET krijg bij zijn afscheid een Koninklijke onderscheiding

Pedro Peters ontvangt Koninklijke onderscheiding bij afscheid

Directeur Pedro Peters van de RET krijg bij zijn afscheid een Koninklijke onderscheiding

Pedro Peters is donderdagavond bij zijn afscheidreceptie als directeur van de RET door Koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Voor een benoeming in één van de zes ridderlijke graden van de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Peters stond twaalf jaar lang aan het roer van de RET. Toen hij in 2005 startte als topman draaide het OV-bedrijf rode cijfers en waren de medewerkers ontevreden. Tijdens zijn directeurschap is de onderneming weer rendabel geworden en zijn de reizigers- en medewerkerstevredenheid flink gestegen. Onder zijn leiding kwam ook de ‘Aardig Onderweg Award’ tot stand, om sociale initiatieven in de stad te ondersteunen. Zijn inzet is van enorme waarde voor het openbaar vervoer in het algemeen en voor de stad en regio Rotterdam in het bijzonder.

Opvolger

Tijdens zijn afscheid gaf hij symbolisch een historische conducteurspet door aan zijn opvolger Maurice Unck. Unck was hiervoor lid van de Executive Committee van NS, werkte als directeur Onderhoud & Service bij NedTrain, als commercieel directeur in de regio Noordoost en als directeur Bedrijfs- en Productontwikkeling bij NS.

Peters blijft indirect wel betrokken bij de RET omdat hij voorzitter blijft van branchevereniging OVNL, die hij een jaar geleden hielp oprichten.

Pedro Peters en Maurice UnkPedro Peters droeg een historische conducteurspet over aan zijn opvolger Maurice Unck.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Pedro Peters ontvangt Koninklijke onderscheiding bij afscheid”

Leen Roetman|20.06.17|22:58

Belachelijk! Pedro heeft als directeur gewoon zijn werk gedaan en wordt daarvoor beloond met een koninklijke onderscheiding. Hoeveel RET-ers doen niet dagelijks ook gewoon hun werk, anoniem, vervoeren mij van A naar B. Hun naam wordt nooit gehoord, krijgen geen onderscheiding.
Hulde aan alle RET-ers!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.