RET, metro

RET weert bedelaars uit metro met OV-reisverbod

De RET gaat het OV-reisverbod inzetten in de strijd tegen ‘professionele bedelaars’ in de metro. De Rotterdamse stadsvervoerder zegt in de zomermaanden vaak geconfronteerd te worden met grote groepen professionele bedelaars, die vaak intimiderend en agressief optreden. Een reisverbod ontzegt een reiziger tot 3 weken toegang tot de Rotterdamse metro’s.

Het gaat om grote groepen, met name uit Midden- en Oost-Europa, die het OV in Rotterdam teisteren. Niet alleen vallen ze reizigers lastig met ongewenst gedrag, maar met regelmaat maken zij zich ook schuldig aan zakkenrollerij of andere vormen van georganiseerde misdaad.

Reisverbod

Door dit reisverbod ook op te leggen aan bedelaars, hoopt de RET dat reizigers minder zullen worden lastiggevallen door dergelijke personen en bovendien moet het de veiligheid in het openbaar vervoer in Rotterdam ten goede komen. Overigens wordt het reisverbod niet meteen opgelegd. In eerste instantie krijgen bedelaars die actief zijn in het OV een proces-verbaal en een waarschuwing. Wanneer ze die waarschuwing negeren, krijgen ze het OV-reisverbod voor de duur van maximaal 3 weken opgelegd.

“We doen er alles aan om te zorgen dat onze reizigers zich zo aangenaam en veilig mogelijk voelen tijdens hun reis”, aldus Maurice Unck, algemeen directeur van de RET. “Overlast door professionele bedelaars hoort daar niet bij. Daarom zullen onze medewerkers professionele bedelaars de toegang tot de metro ontzeggen. Daarnaast zorgt de combinatie van de zichtbare aanwezigheid van onze OV-surveillanten in de rustige avonduren en de invoering van dit OV-reisverbod voor meer veiligheid in ons OV.”

Overlastgever

De invoering van deze maatregel wordt gesteund door de gemeente Rotterdam, die wil dat er maatregelen genomen kunnen worden tegen overlastgevers in het openbaar vervoer. Wethouder Eerdmans laat daarom weten blij te zijn met de uitbreiding van het OV-reisverbod. “Elke maatregel die we kunnen nemen om overlastgevers aan te pakken, is weer een stap in de goede richting. Zo maken en houden we onze stad en ons OV samen veilig.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RET weert bedelaars uit metro met OV-reisverbod | OVPro.nl
RET, metro

RET weert bedelaars uit metro met OV-reisverbod

De RET gaat het OV-reisverbod inzetten in de strijd tegen ‘professionele bedelaars’ in de metro. De Rotterdamse stadsvervoerder zegt in de zomermaanden vaak geconfronteerd te worden met grote groepen professionele bedelaars, die vaak intimiderend en agressief optreden. Een reisverbod ontzegt een reiziger tot 3 weken toegang tot de Rotterdamse metro’s.

Het gaat om grote groepen, met name uit Midden- en Oost-Europa, die het OV in Rotterdam teisteren. Niet alleen vallen ze reizigers lastig met ongewenst gedrag, maar met regelmaat maken zij zich ook schuldig aan zakkenrollerij of andere vormen van georganiseerde misdaad.

Reisverbod

Door dit reisverbod ook op te leggen aan bedelaars, hoopt de RET dat reizigers minder zullen worden lastiggevallen door dergelijke personen en bovendien moet het de veiligheid in het openbaar vervoer in Rotterdam ten goede komen. Overigens wordt het reisverbod niet meteen opgelegd. In eerste instantie krijgen bedelaars die actief zijn in het OV een proces-verbaal en een waarschuwing. Wanneer ze die waarschuwing negeren, krijgen ze het OV-reisverbod voor de duur van maximaal 3 weken opgelegd.

“We doen er alles aan om te zorgen dat onze reizigers zich zo aangenaam en veilig mogelijk voelen tijdens hun reis”, aldus Maurice Unck, algemeen directeur van de RET. “Overlast door professionele bedelaars hoort daar niet bij. Daarom zullen onze medewerkers professionele bedelaars de toegang tot de metro ontzeggen. Daarnaast zorgt de combinatie van de zichtbare aanwezigheid van onze OV-surveillanten in de rustige avonduren en de invoering van dit OV-reisverbod voor meer veiligheid in ons OV.”

Overlastgever

De invoering van deze maatregel wordt gesteund door de gemeente Rotterdam, die wil dat er maatregelen genomen kunnen worden tegen overlastgevers in het openbaar vervoer. Wethouder Eerdmans laat daarom weten blij te zijn met de uitbreiding van het OV-reisverbod. “Elke maatregel die we kunnen nemen om overlastgevers aan te pakken, is weer een stap in de goede richting. Zo maken en houden we onze stad en ons OV samen veilig.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.