Trein Oldenzaal ontruimd vanwege dreigbrief

De internationale trein naar Berlijn is donderdagmiddag in de buurt van Oldenzaal stilgezet en ontruimd vanwege een vermeende dreigbrief. Dit meldt ProRail via Twitter. Alle reizigers in de trein werden uit voorzorg geëvacueerd. De politie werd ingeschakeld en onderzocht de verdachte situatie.

Het incident werd bekend rond 12 uur ’s middags op donderdag. De circa honderd reizigers die in de trein zaten, moesten op station Oldenzaal de trein uit en zijn in de buurt opgevangen. Een explosievenexpert met politiehond moest controleren of de trein veilig is.

Dreigbrief

Er werd gevreesd voor explosieven in de trein. Rond 15 uur rondde de politie het onderzoek in de trein af en werd het voertuig vrijgegeven. De reizigers konden gewoon met de originele trein verder reizen. Enkele dagen later werd een 45-jarige toerist uit Malta opgepakt opgepakt, omdat hij een bommelding had gedaan. De man beweerde tegenover de politie dat hij op Amsterdam-Centraal een dreigbrief had gevonden. Die brief bleek niet te bestaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.