Reizigers bij RET in metro (Foto: R. Keus)

Metrostation Stadhuis blijft zeker 2,5e week dicht

Foto: R. Keus, via RET

Het zal zeker 2,5 weken duren om alle asbest te verwijderen in het Rotterdamse metrostation Stadhuis. Dit betekent dat reizigers in die tijd geen gebruik kunnen maken van dit station. Vervoerder RET zoekt wel naar mogelijkheden om al eerder door het station te kunnen rijden zonder daar te stoppen. Zo wil de vervoerder de overlast voor reizigers beperken.

De vervoerder benadrukt hier opnieuw dat de veiligheid van reizigers en de medewerkers voorop staat. Dinsdag werden asbestvezels aangetroffen in dit station, maar onderzoek wees uit dat dit geen risico had opgeleverd voor personen die op het station waren geweest.

Asbest

Nadat de asbest ontdekt werd, besloot RET onmiddellijk het station af te sluiten en dat zal ook zo blijven tot alle asbest is verwijderd. ““Het belangrijkste op dit is de veiligheid van onze reizigers en collega’s”, stelde de vervoerder. Reizigers worden nu nog gewaarschuwd voor extra reistijden en een extra overstap.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur van VerkeersNet.nl en schrijft voor verschillende andere vakbladen van ProMedia Group, waaronder OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.