Poortjes Noord/Zuidlijn Thales

Nachtmetro’s op Noord/Zuidlijn tijdens jaarwisseling

(foto: Carlijn Kruidhof)

GVB laat dit jaar opnieuw metro’s rijden in de nacht van 1 januari. De stadsvervoerder besloot vorig jaar als proef het metroverkeer op lijn 54 weer op te starten na de jaarwisseling en vanwege het succes zal nu ook vervoer rijden op zowel lijn 54 als lijn 52 – de Noord/Zuidlijn. De voertuigen rijden dit jaar vanaf 01.30 uur elk kwartier en vanaf 03.30 uur elk half uur.

De vervoerder heeft eerst gepeild of er wel animo was bij het personeel om op deze nacht te werken. Traditioneel rijdt er namelijk geen openbaar vervoer in Nederland tijdens de jaarwisseling. “We willen onze mensen niet verplichten om op zo’n feestelijk moment te werken, maar collega’s reageerden juist heel enthousiast”, aldus woordvoerder Rob Hageman. “En heel misschien werkte de extra verdienste die deze nachtshift met zich meebrengt, ook wel een beetje mee.”

Nachtdiensten

Het vraagstuk over wel of geen OV tijdens de jaarwisseling speelt nu al enkele jaren. De laatste ritten worden gereden tussen 20.00 en 21.00 uur ’s avonds, waarna de dienstregeling stopt tot de volgende dag. Zo krijgt ook het personeel vrij en vandalisme wordt op die manier tegengegaan. Maar toch besloot de RET in 2017 weer metro’s te laten rijden en met succes.

GVB volgde daarom tijdens de afgelopen jaarwisseling met nachtmetro’s op lijn 54. Van die metro’s maakten 10.000 mensen gebruik. Wel zullen er tussen 20.00 uur ’s avonds en 01.30 uur ’s dus geen metro’s rijden. Bovendien moet er voor dit vervoer gewoon betaald worden. Voor een ritje betalen de reizigers het normale dagtarief. Vanaf 07.00 uur wordt de normale dienstregeling gereden.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nachtmetro’s op Noord/Zuidlijn tijdens jaarwisseling | OVPro.nl
Poortjes Noord/Zuidlijn Thales

Nachtmetro’s op Noord/Zuidlijn tijdens jaarwisseling

(foto: Carlijn Kruidhof)

GVB laat dit jaar opnieuw metro’s rijden in de nacht van 1 januari. De stadsvervoerder besloot vorig jaar als proef het metroverkeer op lijn 54 weer op te starten na de jaarwisseling en vanwege het succes zal nu ook vervoer rijden op zowel lijn 54 als lijn 52 – de Noord/Zuidlijn. De voertuigen rijden dit jaar vanaf 01.30 uur elk kwartier en vanaf 03.30 uur elk half uur.

De vervoerder heeft eerst gepeild of er wel animo was bij het personeel om op deze nacht te werken. Traditioneel rijdt er namelijk geen openbaar vervoer in Nederland tijdens de jaarwisseling. “We willen onze mensen niet verplichten om op zo’n feestelijk moment te werken, maar collega’s reageerden juist heel enthousiast”, aldus woordvoerder Rob Hageman. “En heel misschien werkte de extra verdienste die deze nachtshift met zich meebrengt, ook wel een beetje mee.”

Nachtdiensten

Het vraagstuk over wel of geen OV tijdens de jaarwisseling speelt nu al enkele jaren. De laatste ritten worden gereden tussen 20.00 en 21.00 uur ’s avonds, waarna de dienstregeling stopt tot de volgende dag. Zo krijgt ook het personeel vrij en vandalisme wordt op die manier tegengegaan. Maar toch besloot de RET in 2017 weer metro’s te laten rijden en met succes.

GVB volgde daarom tijdens de afgelopen jaarwisseling met nachtmetro’s op lijn 54. Van die metro’s maakten 10.000 mensen gebruik. Wel zullen er tussen 20.00 uur ’s avonds en 01.30 uur ’s dus geen metro’s rijden. Bovendien moet er voor dit vervoer gewoon betaald worden. Voor een ritje betalen de reizigers het normale dagtarief. Vanaf 07.00 uur wordt de normale dienstregeling gereden.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.