Logo RET op metro

Twee nieuwe leden voor Raad van Commissarissen RET

De Raad van Commissarissen van stadsvervoerder RET wordt komend jaar versterkt met twee nieuwe Commissarissen, namelijk Steven Lak en Engbert Verkoren. De twee hebben veel ervaring opgedaan in directiefuncties en hebben volgens RET kennis van het ondernemingsklimaat.

“Ik zie uit naar de samenwerking en zie deze met vertrouwen tegemoet’, aldus RET-directeur Maurice Unck. “De kennis en ervaring van de nieuwe commissarissen sluiten aan bij twee belangrijke speerpunten voor de RET: innovatie en de lobby voor capaciteitsuitbreiding van het OV in de regio.”

Start

Lak start op 1 januari 2019 in deze toezichthoudende functie. Hij is nu onder andere voorzitter van Deltalinqs, de ondernemersorganisatie van de Rotterdamse haven, en van de Rotterdam Port Promotion Council. Bovendien is de OV-wereld hem niet vreemd, want hij heeft met het openbaar vervoer te maken als voorzitter van de Spoorgoederentafel en als lid van de OV- & Spoortafel, waarin het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en stakeholders uit de sector overleg voeren.

Verkoren zal tot de RvC toetreden op 1 februari. Hij is nu topman bij Conclusion, een ecosysteem van 22 bedrijven met in totaal ruim 1.500 medewerkers gericht op business transformatie en IT-services. Verkoren komt origineel uit Rotterdam en kent de RET als gebruiker. Bovendien ziet hij volgens de vervoerder kansen om bij RET bij te dragen aan verbeteringen en innovaties op het gebied van digitalisering. Tijdens zijn carrière heeft hij veel opdrachten uitgevoerd als dienstverlener aan de publieke sector, ook voor OV-bedrijven.

Ervaren bestuurders

Tineke Bahlmann, voorzitter van de RvC: “Met deze benoemingen halen we twee ervaren bestuurders binnen. Beide hebben ruime ervaring in directiefuncties en kennis van het Rotterdamse en Nederlandse ondernemingsklimaat. Daarnaast brengt Steven Lak een relevant politiek-bestuurlijk netwerk mee en kan Engbert Verkoren vanuit zijn achtergrond bijdragen aan innovatie en digitalisering.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.