Ongeluk metro Spijkenisse (bron: ANP)

Metro RET rijdt door stootblok en hangt op tien meter hoogte

Een metro van stadsvervoerder RET is in de nacht van zondag op maandag door een stootblok geschoten bij metrostation De Akkers in Spijkenisse. Het voorste metrostel kwam daarbij op tien meter hoogte boven het water te hangen, waar het voertuig rust op een kunstwerk. Er vielen geen gewonden.

Het ongeval vond rond 00.30 uur plaats na de laatste rit. Behalve de metrobestuurder waren er geen passagiers aanwezig in het voertuig. “Onze eerste zorg gaat uit naar de bestuurder. Hij is uit het voertuig gehaald en er wordt voor hem gezorgd”, laat RET weten. De schade aan het voertuig en spoor is groot.

Oorzaak ongeval

De hulpdiensten rukten na massaal uit na het ongeluk. Het veiligstellen en bergen van de metro gaat volgens de Veiligheidsregio ‘gezien de complexiteit’ nog enige tijd duren. Op dit moment is het nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over de oorzaak van het ongeval, aldus RET. De vervoerder doet hier samen met de politie onderzoek naar.

Metrostation De Akkers is het eindpunt in Spijkenisse van metrolijn C en D. Door deze locatie wordt het metroverkeer niet belemmerd door het ongeluk. De dienstregeling van de Rotterdamse metro startte maandagochtend daarom normaal op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.