Hoekse Lijn

‘Volop kansen om potentie Hoekse Lijn verder te benutten’

Foto Marieke

De tot metroverbinding omgebouwde Hoekse Lijn overtrof al snel alle verwachtingen. Dat neemt niet weg dat er nog volop kansen zijn om de potentie van de lijn verder te benutten. Dat staat in de studie ‘Van Strand tot Stad: ontwikkelkansen aan de Hoekse Lijn’, die vorige week is aangeboden aan de gemeenteraden van Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

2 reacties op “‘Volop kansen om potentie Hoekse Lijn verder te benutten’”

Pat Rick|19.02.21|16:55

Hier kan A’dam nog een voorbeeld aan nemen. Het uitbouwen van metro zal leiden tot een impuls voor delen van die stad. Leg de metro aan voordat de bouw van Havenstad begint, zodat men geen inpassingsproblemen heeft en trek deze door naar Zaandam. Ook metro naar het strand van Zandvoort moet kunnen, als vervanging van de Blauwe tram. En de IJ-meerlijn naar Almere. Men blijft te veel hangen in laagwaardig OV en ontmoediging van verkeer naar het centrum (zoals touringcars, cruiseschepen, auto’s)

Henk Tak|20.02.21|13:50

Hopelijk dat de lijn Zuidplein-Kralingse Zoom binnen 10 jaar gebouwd kan worden. Want Rotterdam-Zuid is en blijft het ondergeschoven kindje van de stad. Nu begrijp ik best dat een hoge dichtheid noodzakelijk is voor een succesvolle metrolijn, maar de overstap van metro op trein is op Zuid problematisch. De bussen doen het goed, maar een metrolijn zou Zuid nog beter bereikbaar maken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Volop kansen om potentie Hoekse Lijn verder te benutten’ | OVPro.nl
Hoekse Lijn

‘Volop kansen om potentie Hoekse Lijn verder te benutten’

Hoekse Lijn naar Hoek van Holland Strand. Foto: ProMedia

De tot metroverbinding omgebouwde Hoekse Lijn overtrof al snel alle verwachtingen. Dat neemt niet weg dat er nog volop kansen zijn om de potentie van de lijn verder te benutten. Dat staat in de studie ‘Van Strand tot Stad: ontwikkelkansen aan de Hoekse Lijn’, die vorige week is aangeboden aan de gemeenteraden van Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

2 reacties op “‘Volop kansen om potentie Hoekse Lijn verder te benutten’”

Pat Rick|19.02.21|16:55

Hier kan A’dam nog een voorbeeld aan nemen. Het uitbouwen van metro zal leiden tot een impuls voor delen van die stad. Leg de metro aan voordat de bouw van Havenstad begint, zodat men geen inpassingsproblemen heeft en trek deze door naar Zaandam. Ook metro naar het strand van Zandvoort moet kunnen, als vervanging van de Blauwe tram. En de IJ-meerlijn naar Almere. Men blijft te veel hangen in laagwaardig OV en ontmoediging van verkeer naar het centrum (zoals touringcars, cruiseschepen, auto’s)

Henk Tak|20.02.21|13:50

Hopelijk dat de lijn Zuidplein-Kralingse Zoom binnen 10 jaar gebouwd kan worden. Want Rotterdam-Zuid is en blijft het ondergeschoven kindje van de stad. Nu begrijp ik best dat een hoge dichtheid noodzakelijk is voor een succesvolle metrolijn, maar de overstap van metro op trein is op Zuid problematisch. De bussen doen het goed, maar een metrolijn zou Zuid nog beter bereikbaar maken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.