Brand Oostplein Rotterdam (foto: GinoPress B.V.)

Reizigers ademen rook in door brand op metrostation Rotterdam

Door een brand in een stroomverdeler op metrostation Oostplein in Rotterdam hebben metropassagiers rook ingeademd. Het ambulancepersoneel moest 26 reizigers onderzoeken. Geen van hen hoefde naar het ziekenhuis, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

De reizigers konden allemaal op eigen kracht het station verlaten en werden buiten opgevangen door hulpdiensten, die in groten getale ter plaatse waren. Volgens de woordvoerder was de brand snel onder controle, maar kwam er wel veel rook vrij. Medewerkers van stadsvervoerder RET sloten direct de stroom af, waardoor het vuur doofde.

Geen metro’s en trams

Het metroverkeer rond station Oostplein is voorlopig gestremd. Ook de trams die bovengronds langs het station komen, kunnen er voorlopig niet langs vanwege alle hulpdiensten die hun voertuigen op de weg hebben geparkeerd.

Twee weken geleden moesten in Rotterdam ook al metrostations worden ontruimd. Dat gebeurde nadat er rook vrijkwam toen een voertuig stilviel op station Dijkzigt. In januari was er kortsluiting in een metro bij station Marconiplein, waardoor enkele uren geen metroverkeer mogelijk was tussen Schiedam Centrum en Coolhaven

(Bron: ANP/DM)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.