Noord/Zuidlijn

Maximaal anderhalf miljard euro voor doortrekken Noord/Zuidlijn

Bron Inge

Het kabinet wil maximaal 1,5 miljard euro uit het Groeifonds beschikbaar stellen voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp. Daarnaast wordt er maximaal één miljard euro uitgetrokken voor het openbaar vervoer in de zuidelijke Randstad. Eindhoven mag op een bijdrage van 30 miljoen rekenen voor het innovatieprogramma van de de Brainportlijn.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu OVPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de OV-sector. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees OVPro voor € 7,50 per maand.

START actieABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Maximaal anderhalf miljard euro voor doortrekken Noord/Zuidlijn”

Pat Rick|09.04.21|16:39

Teleurstellend is het woord voor Hoekstra en zijn groots aangekondigde investeringsfonds. Als hij een groot leider zou zijn geweest had hij er 50 miljard van gemaakt (maar electoraal wil hij meer gezien worden als een zuinige boekhouder, wat niet klopt omdat hij al miljarden spendeert en dus geen consistent /duidelijk verhaal heeft). Met de 1 miljard van NS+NH+andere partijen is er nog een gat van 1,5 miljard, want men had 3 miljard gevraagd van het groeifonds voor het hele bereikbaarheidspakket

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.