Remise Beverwaard (foto: Rick Keus)

Rotterdamse wethouder uit onvrede over versoberde dienstregeling RET

Beeldbank RET

De Rotterdamse vervoerswethouder Judith Bokhove noemt het onacceptabel dat RET de metrolijn A sinds deze week tijdelijk heeft geschrapt. Het vervoersbedrijf rijdt met een versoberde dienstregeling omdat het niet over voldoende metrostellen beschikt.

De RET zou per 30 augustus met 111 metrovoertuigen rijden. Sinds maandag rijden er ongeveer 100. Sinds begin september kampte de vervoerder door een onderhouds- en reparatieachterstand met te veel uitval. Sinds deze week wordt daarom gereden met een aangepaste dienstregeling en rijdt metrolijn A tussen Graskruid en Vlaardingen West niet tot nader order. Tussen metrostations Graskruid en Binnenhof rijdt daarom een pendelmetro. Ook worden er op metrolijn C minder rijtuigen ingezet, waardoor de metro’s voller zitten.

“Niet in overleg”

De RET laat weten te balen van de aangepaste dienstregeling. “Maar we rijden liever stabiel en voorspelbaar, dan onvoorspelbaar”, laat een woordvoerder weten. Wethouder Bokhove wil van het vervoersbedrijf een plan van aanpak zien. In de gemeenteraad donderdag zei ze dat het schrappen van de metrolijn niet in overleg is gebeurd. “Ik verwacht een robuuster netwerk met een normale dienstregeling”, aldus Bokhove.

De RET zegt nog niet te weten wanneer er weer met een normale dienstregeling kan worden gereden. Vorige week dinsdag lag het Rotterdamse metronet, bestaande uit vijf metrolijnen, nog een uur plat. Dit was te wijten aan spanningsproblemen en had niks te maken met achterstallig onderhoud, aldus de woordvoerder.

Bron: ANP

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.