Ebusco 3.0-bus. Foto: Ebusco
Achtste land

Ebusco gaat ook bussen rijden in Zweden

Ebusco 3.0-bus. Foto: Ebusco

Ebusco heeft een contract getekend met Svealandstrafiken in Zweden voor 23 18-meter bussen. Deze zullen in de tweede helft van 2023 geleverd worden. Zweden is het achtste land waarin bussen van Ebusco rijden.

“We zijn zeer verheugd om onze aanwezigheid in Scandinavië uit te breiden”, zegt Peter Bijvelds, CEO Ebusco. “Eerder dit jaar hebben we Jonas Helsner aangenomen als onze Saler Director in Scandinavië. Deze order in Zweden is een perfecte volgende stap in onze expansiestrategie. We kijken ernaar uit om onze nieuwe klant in een nieuw land te bedienen met onze revolutionaire Ebusco 3.0 en we kijken er naar uit om de verwachte groei van zero emission bussen en bijbehorende EV oplossingen in Zweden verder te ondersteunen.”

Svealandstrafiken, de openbaarvervoermaatschappij die eigendom is van de regio Västmanland en de regio Örebro Län, is verantwoordelijk voor de busvervoer met dagelijks meer dan 65.000 passagiers. Het merendeel van de busdiensten wordt rechtstreeks door Svealandstrafiken uitgevoerd, terwijl een minderheid wordt verzorgd door onderaannemers.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

2 reacties op “Ebusco gaat ook bussen rijden in Zweden”

Pat Rick|29.06.22|09:54

is een vooruitgang, want in Zweden/Stockholm wordt nog veel met biodiesel gereden (als “milieuvriendelijke” oplossing)

Pat Rick|07.07.22|18:02

Goed dat er ook elektrische bussen in Zweden/Stockholm gaan rijden. Daar tankt men biodiesel als ‘groen’ alternatief

De buslobby gaat wel ver als ze dit artikel onder het dossier ‘metro’ laten hangen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.