Metrostation Hoek van Holland.
WEER UITGESTELD

Metro Hoek van Holland Strand op z’n vroegst pas eind november in gebruik

Metrostation Hoek van Holland.ProMedia / Renè Quist

De opening van metrostation Hoek van Holland Strand is opnieuw uitgesteld. Nadat de datum van de opening van de nieuwe metroverbinding vanuit Rotterdamse naar het strand al meermaals werd verschoven, blijkt nu ook de eerder gecommuniceerde opening eind oktober niet haalbaar.

Rijnmond schrijft dat reizigers pas op z’n vroegst eind november met de metro naar het strand kunnen rijden, mits deze nieuwe streefdatum natuurlijk wel kan worden gehaald. Er zullen over anderhalve week eerst nieuwe testritten uitgevoerd moeten worden.

“We snappen dat iedereen graag een datum wil weten dat de metro van naar het strand gaat rijden en dat het nieuwe station Haven gebruikt kan worden, maar die datum weten wij nu dus helaas nog niet”, aldus omgevingsmanager Ruud Langeveld van het project Metro aan Zee in een reactie op de zoveelste vertraging van de oplevering van het station.

Eigenlijk zou de Hoekse Lijn al in de zomer van 2022 in gebruik worden genomen. Dat werd al uitgesteld naar oktober en nu pas “op z’n vroegst” eind november 2022. De gemeente Rotterdam en verantwoordelijk wethouder Vincent Karremans (VVD) waren niet bereikbaar voor commentaar op de nieuwe vertraging van Hoek van Holland Strand.

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad SpoorPro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.