Metro Hoekse Lijn in Vlaardingen (bron: Josmaissan/instagram)
opening eind november

Er zit beweging in de Hoekse Lijn: Aanpassingen en nieuwe testritten aangekondigd

Metro Hoekse Lijn in Vlaardingen.Foto: josmaissan/Instagram

In Hoek van Holland zijn ze begonnen om onderdelen van de bovenleidingconstructie tussen de stations Hoek van Holland Haven- en Strand aan te passen. De werkzaamheden zijn maandag 24 oktober begonnen en duren nog tot en met vrijdag 28 oktober.

Voor de aanpassingen aan de bovenleidingconstructie worden stalen binten en klemmen van de masten op hoogte uitgewisseld waarna ze opnieuw worden afgesteld. Ook worden van tien trekmasten de bevestiging van de trekschoren vervangen, aldus de projectorganisator Metro aan Zee.

Testritten

Op dinsdagochtend 1 november en donderdagochtend 3 november rijdt de RET een aantal nieuwe testritten tussen station Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand. De laatste keer dat er officiële testritten werden uitgevoerd was op zaterdag 10 september. Toen werd er getest om te rijden op baansnelheid, de maximale snelheid die de metro kan halen op het spoor van de Hoekse Lijn.

Vertraging

Onlangs maakte de projectorganisatie bekend dat de opening van metrostation Hoek van Holland Strand opnieuw is uitgesteld. Nadat de datum van de opening van de nieuwe metroverbinding vanuit Rotterdam naar het strand al meermaals werd verschoven, bleek ook de eerder gecommuniceerde opening eind oktober niet haalbaar. De opening van het station staat nu “op z’n vroegst” gepland voor eind november.

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad SpoorPro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.