Metro Hoekse Lijn in Vlaardingen (bron: Josmaissan/instagram)
uitgesteld

Metro naar Hoek van Holland Strand rijdt pas “ergens volgend jaar”

Metro Hoekse Lijn in Vlaardingen.Foto: josmaissan/Instagram

Opnieuw is de verbinding van en naar metrostation Hoek van Holland Strand uitgesteld. Op z’n vroegst rijdt de metro naar het Rotterdamse strand pas “ergens volgend jaar”. De gemeente heeft er inmiddels niet eens meer een streefdatum aan gekoppeld, nadat de startdatum van het traject keer op keer niet werd gehaald.

Verantwoordelijk wethouder Vincent Karremans (VVD) durft geen datum meer te noemen voor de eventuele opening van het metrostation Hoek van Holland Strand. Voorlopig gaat deze dan ook niet open. De opening van het gewraakte station kan nog weken, zo niet maanden duren. “Ergens in 2023” is nu de voorzichtige prognose.

RET is al maanden bezig met het testen van de metro naar het strand van Hoek van Holland. Volgens Karremans zijn er nog problemen op het spoor omdat er bepaalde ‘restpunten’ moeten worden opgelost. Wat die restpunten precies zijn noemt de wethouder niet.

“Ik heb kort na het zomerreces moeten constateren dat er onvoldoende vorderingen waren gemaakt”, meldt de wethouder tegenover Rijnmond. Karremans wil verder niet ingaan over welke tekortkomingen het gaat. “Op dit moment wordt alles op alles gezet om zo snel mogelijk te starten met de dienstregeling. Tot die tijd blijf ik het project met verhoogde intensiteit aansturen”, aldus de wethouder..

Wethouder hult zich verder in stilzwijgen

Volgens afspraak zou Karremans nog voor de Kerstdagen bekend maken wanneer de reizigers kunnen vertrouwen op een metroverbinding naar het Rotterdamse strand. Voorlopig valt daar dus niet op te bouwen. Karremans noemt de hele kwestie “vervelend”. Bij navraag namens SpoorPro verwijst RET steevast naar wethouder Karremans welke zich wederom hult in stilzwijgen. Ook deze keer was de Rotterdamse wethouder onbereikbaar voor aanvullend commentaar.

Dit bericht verscheen eerder op zusterpublicatie SpoorPro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl en deelt regelmatig interessant nieuws met OVPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.