Amsterdamse metronet

GVB neemt nieuwe M7-metrostellen in gebruik

Eerste nieuwe metro M7 van GVB. Foto: GVB/Grace Duchène

De nieuwe M7-metrostellen van GVB zullen op dinsdag 28 februari voor het eerst rijden op de lijnen 50 en 51. De nieuwe metro’s zou oorspronkelijk in het derde kwartaal van 2022 rijden, maar door tegenvallers als corona en een complexer ontwerpproces van het nieuwe treinbeveiligingssysteem bleek dat niet haalbaar. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “GVB neemt nieuwe M7-metrostellen in gebruik”

Paul Lamote|04.03.23|11:39

De nieuwe stellen bestaan maar uit 3 wagens en het gvb begint nu steeds meer treinen met een los stel te rijden waardoor de capaciteit halveert. Ellende dus.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

GVB neemt nieuwe M7-metrostellen in gebruik | OVPro.nl
Amsterdamse metronet

GVB neemt nieuwe M7-metrostellen in gebruik

Eerste nieuwe metro M7 van GVB. Foto: GVB/Grace Duchène

De nieuwe M7-metrostellen van GVB zullen op dinsdag 28 februari voor het eerst rijden op de lijnen 50 en 51. De nieuwe metro’s zou oorspronkelijk in het derde kwartaal van 2022 rijden, maar door tegenvallers als corona en een complexer ontwerpproces van het nieuwe treinbeveiligingssysteem bleek dat niet haalbaar. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “GVB neemt nieuwe M7-metrostellen in gebruik”

Paul Lamote|04.03.23|11:39

De nieuwe stellen bestaan maar uit 3 wagens en het gvb begint nu steeds meer treinen met een los stel te rijden waardoor de capaciteit halveert. Ellende dus.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.