Klantenbarometer

Reizigers waarderen openbaar vervoer met een 7,8: “Grote opsteker”

Op station Amsterdam Sloterdijk komen verschillende modaliteiten samen. Foto: Flickr.

Reizigers in het Nederlandse openbaar vervoer waarderen hun rit en vaart in 2022 met een 7,8. Dat blijkt uit de OV-Klantenbarometer van 2022, het klanttevredenheidsonderzoek in het ov van CROW-KpVV. De klantwaardering is voor het eerst sinds een lange tijd gedaald, maar volgens CROW was dit te verwachten gezien de stakingen en rituitval als gevolg van het dringende personeelstekort in de sector. De reizigers zijn met name ontevreden over de ticketprijzen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Reizigers waarderen openbaar vervoer met een 7,8: “Grote opsteker” | OVPro.nl
Klantenbarometer

Reizigers waarderen openbaar vervoer met een 7,8: “Grote opsteker”

Op station Amsterdam Sloterdijk komen verschillende modaliteiten samen. Foto: Flickr.

Reizigers in het Nederlandse openbaar vervoer waarderen hun rit en vaart in 2022 met een 7,8. Dat blijkt uit de OV-Klantenbarometer van 2022, het klanttevredenheidsonderzoek in het ov van CROW-KpVV. De klantwaardering is voor het eerst sinds een lange tijd gedaald, maar volgens CROW was dit te verwachten gezien de stakingen en rituitval als gevolg van het dringende personeelstekort in de sector. De reizigers zijn met name ontevreden over de ticketprijzen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.