Shutterstock - Tram Amsterdam
Stimuleren OV

Ruim kwart jaar gratis openbaar vervoer voor basisschoolkinderen in Amsterdam

Tram in Amsterdam. Foto: Shutterstock/naamphawa

Kinderen van vier tot en met elf jaar kunnen vanaf eind juli vier maanden lang gratis met het openbaar vervoer in Amsterdam reizen. ‘We hopen Amsterdamse gezinnen met deze actie een mooie zomervakantie te bezorgen’, aldus de gemeente.

De gemeente Amsterdam wil op deze manier het gebruik van het openbaar vervoer bij onder andere de jeugd verder stimuleren. ‘De reizigersaantallen zijn nog niet op het oude niveau. We werken hard om het terug op peil te brengen’, stelt de gemeente Amsterdam.

Ook na de zomer kunnen de kinderen nog gebruik maken van de gratis bus, tram en metro. De actie loopt van 22 juli tot 30 november. Vanaf 1 juli kan het speciale reisproduct worden aangevraagd.

Meerdere acties

Het gratis openbaar vervoer voor basisschoolkinderen volgt kort op een eerdere actie die begin deze maand van start ging in Amsterdam. De Vervoersregio Amsterdam deelde gratis ov-kaarten uit aan mensen met lage inkomens. Echter kon iedereen die dat wilde deze kaart aanvragen en waren de 730.000 beschikbare ov-kaarten binnen twee dagen op. “Er is bewust gekozen om niet een bureaucratie op te tuigen met allemaal kosten om de kaartjes te controleren. We hebben juist gezegd: we gaan uit van vertrouwen in mensen. We willen de stap voor mensen die het echt nodig hebben zo laag mogelijk maken”, reageerde wethouder Melanie van der Horst daarop.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ruim kwart jaar gratis openbaar vervoer voor basisschoolkinderen in Amsterdam | OVPro.nl
Shutterstock - Tram Amsterdam
Stimuleren OV

Ruim kwart jaar gratis openbaar vervoer voor basisschoolkinderen in Amsterdam

Tram in Amsterdam. Foto: Shutterstock/naamphawa

Kinderen van vier tot en met elf jaar kunnen vanaf eind juli vier maanden lang gratis met het openbaar vervoer in Amsterdam reizen. ‘We hopen Amsterdamse gezinnen met deze actie een mooie zomervakantie te bezorgen’, aldus de gemeente.

De gemeente Amsterdam wil op deze manier het gebruik van het openbaar vervoer bij onder andere de jeugd verder stimuleren. ‘De reizigersaantallen zijn nog niet op het oude niveau. We werken hard om het terug op peil te brengen’, stelt de gemeente Amsterdam.

Ook na de zomer kunnen de kinderen nog gebruik maken van de gratis bus, tram en metro. De actie loopt van 22 juli tot 30 november. Vanaf 1 juli kan het speciale reisproduct worden aangevraagd.

Meerdere acties

Het gratis openbaar vervoer voor basisschoolkinderen volgt kort op een eerdere actie die begin deze maand van start ging in Amsterdam. De Vervoersregio Amsterdam deelde gratis ov-kaarten uit aan mensen met lage inkomens. Echter kon iedereen die dat wilde deze kaart aanvragen en waren de 730.000 beschikbare ov-kaarten binnen twee dagen op. “Er is bewust gekozen om niet een bureaucratie op te tuigen met allemaal kosten om de kaartjes te controleren. We hebben juist gezegd: we gaan uit van vertrouwen in mensen. We willen de stap voor mensen die het echt nodig hebben zo laag mogelijk maken”, reageerde wethouder Melanie van der Horst daarop.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.